Militarii danezi vor fi instruiţi pentru a nu cădea în capcana dezinformării ruse

Militarii danezi vor fi instruiţi pentru a nu cădea
în capcana dezinformării ruse

Militari danezi mobilizaţi în Afganistan FOTO Captură Reddit

Militarii danezi vor fi instruiţi să facă faţă dezinformării ruse înainte de a se alătura forţelor NATO din Estonia, a anunţat luni ministrul danez al Apărării Claus Hjort Frederiksen, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem într-o lume total nouă. Soldaţii danezi trebuie să fie extrem de conştienţi de acest lucru. Prin urmare, am stabilit cu forţele armate ca militarii care urmează să fie trimişi în ianuarie în Estonia să fie informaţi şi pregătiţi cum să se protejeze“, a declarat Frederiksen pentru postul naţional danez DR.

„Este uşor de imaginat că vor deveni expuşi intimidării şi zvonurilor false“, a adăugat el în legătură cu cei 200 de militari danezi care vor fi desfăşuraţi în statul vecin cu Rusia.

În februarie, procurorii lituanieni au deschis o anchetă în legătură cu o informaţie falsă potrivit căreia o fată de 15 ani ar fi fost violată de soldaţi germani din cadrul NATO, informaţie care s-a răspândit rapid pe reţelele sociale, aminteşte agenţia de presă Reuters, preluată de news.ro.

NATO suspectează că Rusia s-ar afla în spatele acestei informaţii şi avertizează că se aşteaptă la repetarea scenariului.

Rusia neagă, în schimb, că ar fi implicată în acţiuni de sabotare a statelor occidentale.

citeste totul despre: