Manifestaţii împotriva imigranţilor în oraşul german Leipzig, după agresiunile comise la Köln de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste la Leipzig Foto: AP
Proteste la Leipzig Foto: AP

Peste 2.000 de persoane au manifestat împotriva imigranţilor la Leipzig, estul Germaniei, luni seară, iar peste 200 de manifestanţi de extremă-dreapta au fost reţinuţi de autorităţile germane, după ce au comis acte de vandalism, informează agenţia de presă Reuters.

Autorităţile germane au reţinut 211 manifestanţi mascaţi, susţinători ai politicilor de extremă-dreapta, care au protestat, luni seară, faţă de valul masiv de imigranţi din Germania, afişând pancarte cu mesaje rasiste, aruncând cu pocnitori în forţele de ordine şi vandalizând clădiri, potrivit poliţiei din Leipzig.

Protestele vin pe fondul agresiunilor comise în Ajunul Anului Nou în Köln şi în alte oraşe germane, care au vizat zeci de femei. Majoritatea suspecţilor în cazul violenţelor din Köln sunt de origine străină, solicitând azil în Germania.

Aproximativ 2.000 de protestari ai mişcării antimusulmane LEGIDA au manifestat în centrul oraşului Leipzig. 

Potrivit poliţiei locale, 211 protestatari s-au îndreptat spre sud, spre zona Connewitz, începând să arunce pocnitori în forţele de ordine şi să vandalizeze clădiri, incidente în urma cărora etajul superior al unei clădiri a fost incendiat.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje rasiste precum „Leipzig rămâne alb“, referindu-se la culoarea pielii rezidenţilor din oraş.

Manifestanţii de extremă-dreapta au fost transportanţi într-un autocar de autorităţile germane pentru a fi interogaţi la secţiile de poliţie, dar autocarul a fost atacat de militanţii de extremă-stânga.

La protestul mişcării LEGIDA, manifestanţii au solicitat demisia cancelarului german, Angela Merkel, afişând pancarte cu imagini ale lui Merkel purtând vălul islamic şi însoţite de texte precum „Merkel, ia-ţi musulmanii şi dispari“.

Merkel este criticată pentru decizia de a adopta o politică deschisă în privinţa valului de imigranţi din Germania, ce a permis venirea a 1,1 milioane de imigranţi în ţară în cursul anului trecut.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite