FOTO VIDEO Doi morţi şi şase răniţi prin înjunghiere în Finlanda. Un agresor, împuşcat şi reţinut de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au murit, iar alte şase sunt rănite după ce au fost înjunghiate în oraşul Turku, în sud-vestul Finlandei. Un agresor a fost împuşcat şi arestat de poliţie.

Bilanţul de doi morţi şi şase răniţi a fost anunţat de Poliţia Finandeză.

Anterior, o sursă din domeniul medical a anunţat un mort şi opt răniţi aflaţi în stare stabilă.

Poliţia a anunţat că a arestat un suspect şi caută mai mulţi.

Un bărbat a fost împuşcat în picior şi reţinut, potrivit poliţiei. Bărbatul primeşte îngrijiri la spital, sub supravegherea forţelor de ordine.

Forţele de ordine au îndemnat locuitorii să evite centrul oraşului.

Incidentul a avut loc în zona Pieţei Puutori.

„Mai multe persoane (au fost) înjunghiate în centrul Turku. Locuitorii sunt îndemnaţi să evite centrul oraşului“, a anunţat Poliţia Finlandeză pe Twitter la ora locală 16.40 (16.40, ora României).

Într-o imagine apare un corp zăcând pe jos. Corpul a fost acoperit.

Agenţia China Nouă scrie că a avut loc un atac multiplu, desfăşurat de mai multe persoane în acelaşi timp în mai multe locaţii din centrul oraşului.

Un martor ocular a declarat unui reporter al acestei agenţii că a văzut mai mulţi indivizi având asupra lor cuţite de mari dimensiuni şi care atacau trecătorii la întâmplare.

Poliţia desfăşoară o amplă operaţiune de prindere a unor alţi eventuali participanţi la atac sau complici ai acestora.

Măsurile de securitate la Aeroportul din Helsinki şi în staţiile din ţară au fost întărite, iar premierul Juha Sipila a anunţat că urmăreşte îndeaproape situaţia. O reuniune de criză este programată.

Şeful poliţiei finlandeze Seppo Kolehmainen a anunţat că este prea devreme pentru a face o legătură între ceea ce s-a întâmplat la Turku şi terorimul internaţional, potrivit postului Yle.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite