Londra vrea un statut special după Brexit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut un statut special după Brexit pentru capitala Marii Britanii, similar celui stabilit eventual pentru Irlanda de Nord.

„Implicaţiile vor fi imense pentru Londra în condiţiile în care Theresa May a admis că este posibil ca părţi ale Regatului Unite să rămână în piaţa unică şi în uniunea vamală după Brexit“, a scris Sadiq Khan pe contul său de Twitter.

El a solicitat ca şi Londra să rămână în piaţa unică şi în uniunea vamală, aşa cum se va întâmpla cel mai probabil cu Irlanda de Nord.

Primarul Londrei şi-a argumentat poziţia prin faptul că „un acord similar ar putea proteja zeci de mii de locuri de muncă“, mai ales că locuitorii oraşului său „au dat un vot copleşitor rămânerii în UE“, transmite Reuters.

Reacţia lui Khan are loc în contextul în care oficiali de la Bruxelles şi de la Dublin au confirmat înregistrarea unor progrese în legătură cu spinoasa problemă a statutului frontierei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord după martie 2019, când este prevăzută ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Marea Britanie ar fi acceptat să menţină în Irlanda de Nord reguli similare celor aflate în vigoare pe piaţa unică europeană şi în uniunea vamală, notează Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite