Inventatorul Peter Madsen recunoaşte că jurnalista dispărută acum zece zile a murit la bordul submarinului său şi spune că i-a aruncat cadavrul în mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inventatorul Peter Madsen (în imagine) este acuzat de omucidere din neglijenţă FOTO Sky News
Inventatorul Peter Madsen (în imagine) este acuzat de omucidere din neglijenţă FOTO Sky News

Misterul în jurul scunfundării submarinului Nautilus şi dispariţiei jurnalistei Kim Wall, reperate ultima dată la bordul acestei nave artizanale, se elucidează. Proprietarul vasului, inventatorul danez Peter Madsen, spune că l-a scufundat intenţionat după ce jurnalista a murit în mod accidental.

Kim Wall a fost văzută ultima dată pe 10 august în compania lui Peter Madsen, la bordul vasului său Nautilus. Ea dispărut însă în mod misterios, iar vasul a fost găsit scufundat.

Arestat de poliţia daneză şi acuzat de omucidere din neglijenţă, Peter Madsen a făcut mai multe declaraţii pe marginea acestui caz. Potrivit lui, jurnalista a murit în mod accidental la bordul Nautilus, iar vasul a fost scufundat în mod intenţionat în Golful Køge, la sud de Copenhaga, relatează AFP.

Nautilus, cel mai mare submersibil artizanal din lume (18 metri lungime) în momentul lansării sale, a dispărut la 10 august, cu două persoane la bord. Proprietarul său a fost salvat, dar Kim Wall, care scria un reportaj despre acesta, încă nu a fost găsită. Peter Madsen, în vârstă de 46 de ani, a declarat iniţial că a lăsat-o pe jurnalistă pe Insula Refshaleøen, în Copenhaga, în cursul serii zilei de 10 august.

Autorităţile daneze au adus la suprafaţă şi au percheziţionat submarinul, dar nu au găsit urmele jurnalistei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite