Deranj la Budapesta. Juncker se va consulta cu Soros în privinţa ultimelor măsuri din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker se va întâlni joia viitoare, la Bruxelles, cu fondatorul fundaţiei Open Society, George Soros. Cei doi vor discuta despre noua lege din Ungaria care ameninţă să ducă la închiderea Universităţii Central-Europene, o instituţie de învăţământ finanţată de acest miliardar american de origine ungară puternic ciriticat de premierul conservator Viktor Orban.

„Principalul obiectiv al (al discuţiilor, n. red.) va fi evoluţiile politice ale procesului legislativ din Ungaria“, a declarat Mina Andreeva, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, citată într-un comunicat.

Comisia Europeană a anunţat la 12 aprilie că va analiza legea anti-Soros din Ungaria, avertizând că Guvernul Orban ar putea încălca prin acest demers statul de drept şi standardele democratice.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans şi alţi doi comisari europeni - Jyrki Katainen (Investiţii şi Competitivitate) şi Vera Jourova (Justiţie) - se vor întâlni la rândul lor cu George Soros, notează expansion.com.

În ciuda protestelor, Parlamentul de la Budapesta a adoptat legea care stabileşte noi reguli pentru universităţile străine şi care ar putea duce la închiderea Universităţii Central-Europene. Legea prevede nerecunoaşterea diplomelor emise de instituţii de învăţământ străine care activează în Ungaria şi nu au corespondent în ţările de origine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite