Criza refugiaţilor: Suedia spune că va expulza 80.000 de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suedia se aşteaptă să expulzeze până la 80.000 de migranţi a căror cerere de azil a fost sau va fi respinsă, a anunţat ministrul de interne al ţării, Anders Ygeman.

Acesta spune că guvernul său va folosi curse charter pentru aceste deportări şi procesul ar putea dura câţiva ani.

„Vorbim de aproximativ 60.000 de oameni, însă numărul ar putea urca la 80.000”, a declarat Ygeman pentru presa suedeză, citată de BBC.

163.000 de migranţi au cerut azil în Suedia în 2015, numărul fiind cel mai mare din Europa raportat la populaţia ţării.

Dintre cele 58.800 de cereri procesate anul trecut, doar 55% au fost acceptate.

De săptămâna aceasta, Suedia a început să se confrunte, de asemenea, şi cu problema violenţei în rândul migranţilor. Un refugiat de 15 ani a fost arestat în Molndal, lângă Goteborg, după ce o angajată de 22 de ani a centrului pentru refugiaţi în care se afla a fost înjunghiată mortal.

Oficialii suedezi spun că 35.400 de minori neînsoţiţi au pătruns în 2015 în Suedia, de cinci ori mai mulţi decât în 2014.

Suedia a introdus, recent, controale la frontierele sale, pentru a controla fluxul migranţilor. Alături de Germania, Suedia este una dintre destinaţiile preferate ale refugiaţilor şi ale migranţilor care pătrund ilegal în Europa.

În Danemarca, autorităţile au decis să confişte bunurile de valoare ale refugiaţilor, în încercarea de a limita fluxul lor. Unii au comparat măsura cu confiscarea aurului şi altor bunuri de valoare de la evreii din Germania Nazistă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite