Crimă la un centru de azilanţi din Suedia: o angajată de 22 de ani a fost înjunghiată mortal. Un refugiat de 15 ani este principalul suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O angajată de 22 de ani a unui centru de azilanţi din Suedia a decedat, luni seara, la spital, după ce a fost înjunghiată de mai mult ori în timpul programului de muncă, relatează BBC. Poliţia suedeză a reţinut un refugiat în vârstă de 15 ani, considerat principalul suspect al atacului.

Crima a avut loc la un centru în care erau cazaţi adolescenţi extracomunitari neacompaniaţi, cu vârste între 14 şi 17 ani, care au cerut azil politic în ţara nordică, situat în oraşul Molndal, în apropiere de Goteborg. Poliţia suedeză nu a oferit alte detalii despre suspect, naţionalitatea acestuia sau motivul atacului.

Victima atacului a fost o tânără în vârstă de 22 de ani, Alexandra Mezhner, angajată a centrului de azilanţi, conform „Daily Mail”. Familia victimei este originară din Liban.

Atacul a avut loc în cursul dimineţii de luni, iar poliţiştii ajunşi la faţa locului au descris scena crimei drept „plină de sânge”.  Radio Suedia informează că toţi azilanţii găzduiţi de centru au fost transportaţi într-un alt centru, unde vor rămâne până la terminarea cercetărilor criminaliştilor suedezi. 

Prim-ministrul Suediei, Stefan Lofven, a descris atacul drept „o crimă groaznică” şi a acceptat faptul că mulţi dintre locuitorii ţării se vor teme de repetarea unor astfel de atacuri. Lofven a vizitat oraşul Moldnal în cursul zilei de luni, într-o vizită programată anterior, oprindu-se şi la centrul de azilanţi în care a avut loc crima.

Suedia a reintrodus de curând verificările la frontieră, în ciuda faptului că este membră a Spaţiului Schengen, pentru a încerca să limiteze numărul de imigranţi extracomunitari ajunşi în ţară. Ţara nordică a acceptat peste 150.000 de cereri de azil politic doar în anul 2015.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite