Comuniştii greci, de partea lui Assad: au încercat să dărâme o statuie a lui Truman în semn de protest faţă de intervenţia în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simpatizanţi ai partidului comunist grec KKE au încercat luni să dărâme o statuie a fostului preşedinte american Harry Truman. Ei au acţionat astfel în semn de protest faţă de atacurile Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei în Siria.

Simpatizanţi ai KKE au încercat să taie picioarele statuii cu un fierăstrău pentru metal şi să o dărâme apoi cu ajutorul a două corzi. Planul lor a fost dejucat de poliţia antirevoltă, care a intervenit cu gaze lacrimogene şi a dispersat mulţimea.

Statuia a suferit pagube minore, în timp ce trei manifestanţi au fost răniţi în cursul altercaţiilor care au urmat, potrivit unui jurnalist al agenţiei de presă Reuters.

Câteva sute de simpatizanţi ai KKE s-au adunat luni în faţa Ambasadei Statelor Unite din Atena pentru a condamna atacurile desfăşurate sâmbătă împotriva unor instalaţii chimice ale regimului lui Bashar al-Assad.

Imagine indisponibilă

FOTO EPA-EFE

„Ceea ce am făcut astăzi este un act simbolic contra Statelor Unite şi războiului (din Siria, n. red.)“, a explicat Yorgos Perros, membru al sindicatului PAME, de orientare comunistă. „Statuia este un simbol al imperialismului şi al Statelor Unite în Grecia“, a subliniat protestatarul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite