Comisia Europeană: Procedura de reinstalare a preşedintelui României trebuie respectată. Toţi politicienii să se conformeze deciziei CCR

Comisia Europeană: Procedura de reinstalare a preşedintelui României trebuie respectată. Toţi politicienii să se conformeze deciziei CCR

Sediul Comisiei Europene

Comisia Europeană a transmis în această seară că a luat act de decizia Curţii Constituţionale (CCR) cu privire la referendumul din România, că respectarea acesteia este crucială şi că autorităţile de la Bucureşti trebuie să respecte statul de drept, să restabilească stabilitatea politică şi credibilitatea economică.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Curtea Constituţională a României a declarat astăzi că referendumul din 29 Iulie este invalid din cauza lipsei de cvorum cerut de lege. Comisia Europeană ia notă de această decizie şi consideră că este de importanţă crucială ca toţi actorii politici să se conformeze deciziei CCR", precizează un comunicat al CE.

"Prin urmare, procedura legală de reinstalare a preşedintelui Traian Băsescu trebuie respectată. Comisia Europeană se aşteaptă ca autorităţile române să respecte statul de drept şi deciziile CCR", mai precizează Executivul de la Bruxelles.

CE face apel la toate forţele din România să respecte valorile europene, să acţioneze responsabil şi să trateze constructiv divergenţele, în interesul României. Respectul pentru statul de drept şi independenţa justiţiei sunt esenţiale pentru restabilirea stabilităţii şi a credibilităţii economice în România.


citeste totul despre: