Ce făceau alţi europeni când Dragnea era comparat cu Ceauşescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la Congresul PSD FOTO Inquam / Octav Ganea
Liviu Dragnea la Congresul PSD FOTO Inquam / Octav Ganea

În vreme ce şeful PSD chema pesediştii la Bucureşti, pentru a-şi oferi o nouă garnitură de lideri docili, fiind comparat, de aceea, cu Ceauşescu. iată ce făceau alţi europeni:

Zeci de mii de slovaci protestau împotriva guvernului, ţinut responsabil pentru uciderea unui jurnalist care investiga fapte de corupţie.

Ucrainenii aflau că Putin nu are de gând să le restituie Crimeea.

Emmanuel Macron se întâlnea cu premierul indian Modi.

Ministrul de Externe de la Priştina anunţa ca iminentă semnarea acordului de demarcare a frontierei Kosovo-Muntenegru, condiţie pusă de UE ca să liberalizeze vizele pentru kosovari.

Poliţia britanică ancheta otrăvirea unui spion rus şi a fiicei acestuia la Londra.

Procuratura generală de la Zagreb punea sub acuzare 22 de sârbi, care ar fi comis, în septembrie 1991, crime în trei sate croate din estul Slavoniei.

Estonienii aflau că Australia va deschide o ambasadă la Tallinn, care va fi deschisă doar două luni pe an, în rest ambasadorul acreditat folosind platformele online dezvoltate de ţara baltică.

Angela Merkel îi cerea lui Donald Trump să scutească ţările UE de taxele pe oţel şi aluminiu introduse recent de preşedintele american pentru importul acestor produse în SUA.

Preşedintele Camerei din Norvegia demisiona din funcţie, în urma scandalului declanşat de dublarea costurilor de amenajare a unui tunel de acces la clădirea Parlamentului.

Ministrul suedez de Externe anunţa că va primi vizita omologului său nord-coreean, în pregătirea dialogului dintre Trump şi Kim Jong Un.

Italienii aflau că, de la începutul anului, au intrat în ţară 5.457 de imigranţi, de aproape trei ori mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Miloš Zeman începea al doilea mandat de preşedinte al Cehiei.

Belgiana Catherine de Bolle era desemnată de Consiliul UE în fruntea Europol, agenţia care se ocupă de lupta împotriva criminalităţii la nivel UE.

Un tânăr austriac ataca, înarmat cu un cuţit, paznicul reşedinţei ambasadorului Iranului la Viena şi era ucis cu patru gloanţe.

Deputaţii europeni discutau la Strasbourg felul în care Martin Selmayr, fostul şef de cabinet al lui Jean-Claude Juncker, a ajuns să ocupe poziţia de secretar-general al Comisiei Europene.

Locuitorii Belgradului descopereau că bradul de Crăciun instalat de primărie vreme de 6 luni (!) i-a costat 83 de mii de euro.

Poliţiştii spanioli arestau 155 de chinezi, acuzaţi că introduceau ilegal conaţionali de-ai lor în Marea Britanie şi Irlanda, contra sumei de 20 de mii de euro de persoană.

Bulgarii primeau vizita patriarhului Moscovei, care le reproşa că au uitat rolul jucat de Rusia în independenţa ţării de la sud de Dunăre.

Parlamentarii maltezi aprobau în unanimitate scăderea vârstei legale de vot la 16 ani.

Premierul sloven Miro Cerar era reales în unanimitate liderul partidului său, Stranka Modernega Centra.      

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite