Ce făceau alţi europeni când eu eram acuzat de defăimarea patriei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele trecute, când eram chemat în faţa Consiliului de onoare al ordinului „Steaua României”, ca să dau seamă pentru o declaraţie politică făcută în Parlamentul European, iată ce făceau alţi europeni:

Miniştii de Externe macedonean şi grec discutau la Viena depsre reconcilierea celor două ţări.

Cehii extrădau către Statele Unite un hacker rus, arestat acum doi ani de poliţia din Praga, în cooperare cu FBI.

Theresa May începea un periplu prin Marea Britanie, cu fix un an înainte de Brexit, pentru a explica în faţa cetăţenilor negocierile în curs cu UE.

Premierul kosovar îl demitea pe ministrul de Interne şi pe şeful serviciilor secrete, după ce aceştia au extrădat şase turci care lucrau la o şcoală finanţată de Fethullah Gulen.

Preşedintele cipriot, Nikos Anastasiades, şi liderul ciprioţilor turci, Mustafa Akinci, cădeau de acord să se vadă în aprilie, pentru o nouă rundă de discuţii despre reunificarea insulei.

Premierul bulgar anunţa că ţara sa nu va expulza vreun spion rus, întrucât vrea să ţină decshis canalul de comunicare cu Moscova, pe durata asumării preşedinţiei Consiliului UE.

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, era acuzat de trafic de influenţă şi corupţie, după ce fusese deja acuzat de finanţare ilegală a campaniei din 2007.

Sârbii aflau că mulţi iranieni veniţi la ei ca turişti sunt în căutare de azil politic în ţările occidentale.

Poliţia din Ulm aresta patru sirieni care au atacat o moschee din oraşul german, pentru a protesta contra intervenţiei armatei turce la Afrin.

Autorităţile din Lesbos constatau că alţi 300 de refugiaţi au ajuns pe insulă, adăugându-se celor 5.300 deja instalaţi acolo.

Ministrul de Interne din Spania anunţa arestarea a doi experţi, acuzaţi că facilitează traficul ilegal cu opere de artă din Libia.

Preşedintele slovac îl rechema pe ambasadorul său la Moscova pentru consultări, dar refuza să expulzeze vreun spion rus, precum ţările care s-au solidarizat cu britanicii în afacerea Skripal.

Autorităţile belgiene începeau o anchetă referitoare la evaziune fiscală împotriva deputatului european Mark Demesmaeker.

Guvernul croat anunţa că va cumpăra avioane F16 pentru a-şi moderniza flota aeriană de apărare.

Preşedintele finlandez juca hochei la un eveniment ecologist.

Guvernul Irlandei anunţa organizarea, pe 25 mai a.c., a unui referendum despre interzicerea totală la avortului.

Portughezii aflau dintr-o anchetă Forbes că au cea mai prietenoasă ţară cu lucrătorii expatriaţi.

Premierul Bosniei şi Herţegovina îl primea pe omologul său turc, Binali Yildirim, care-l asigura de sprijinul Turciei în relaţia cu NATO.

Matteo Salvini, liderul Lega Nord, şi Luigi di Maio, care conduce Mişcarea 5 stele, îşi disputau postul de premier al Italiei.

Aflat în campanie electorală, Orbán Viktor critica „guvernul internaţionalist organizat de George Soros”.

Olandezii aflau că, pentru prima dată din 2008 încoace, numărul optimiştilor l-a depăşit pe cel al pesimiştilor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite