Austria intenţionează să expulzeze 50.000 de azilanţi în următorii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AP
FOTO AP

Ministerul de Interne al Austriei a anunţat un plan privind expulzarea a 50.000 de azilanţi în următorii trei ani, prin stimulente financiare şi extinderea listei de ţări considerate sigure, relatează DPA.

Planul a fost anunţat prin intermediul unui comunicat emis de minister sâmbătă, semnat de ministrul de Interne Johanna Mikl-Leitner, şi detaliază paşii care vor fi urmaţi pentru a asigura reducerea numărului de imigranţi eligibili de a obţine azil politic în Austria.

„Suntem deja printre ţările cu cele mai multe expulzări, dar vom intensifica ritmul şi mai mult şi vom merge pe această creştere” a precizat Mikl-Leitner în comunicat.

Astfel, lista ţărilor considerate drept „sigure” de guvernul de la Viena – ale căror cetăţeni vor avea şanse slabe de a obţine azil politic – va fi extinsă pentru a include Marocul, Algeria, Tunisia, Ghana, Georgia, Ghana şi Mongolia, iar azilanţii proveniţi din aceste ţări vor avea parte de o procedură mai rapidă de procesare a cererilor.

În planul autorităţilor austriece intră şi creşterea stimulentului financiar acordat azilanţilor care acceptă de bunăvoie repatrierea, de la 370 la 500 de euro, cu condiţia ca aceştia să părăsească Austria în maxim trei luni, fără a aştepta sau a face apel la decizia privind acordarea statutului de refugiat.

De asemenea, printre măsuri se numără şi suplimentarea curselor de tip charter către ţările de origine ale azilanţilor şi campanii de informare a acestor decizii în respectivele teritorii.

Vineri, într-o decizie similară, Germania a anunţat şi ea că va adăuga Marocul, Algeria şi Tunisia pe lista ţărilor considerate sigure. Totodată, Suedia a anunţat joi că va expulza 80.000 de imigranţi a căror cerere de azil a fost sau va fi respinsă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite