Angela Merkel: „Brexitul şi alegerile din Franţa mi-au schimbat perspectiva asupra Uniunii Europene”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel în cadrul unui eveniment electoral/ Foto: EPA
Angela Merkel în cadrul unui eveniment electoral/ Foto: EPA

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat în cadrul unui miting electoral că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană şi victoria electorală a lui Emmanuel Macron i-au schimbat opinia asupra blocului comunitar, subliniind că merită luptat pentru o Europă mai puternică, informează Reuters.

Aceste noi declaraţii ale Angelei Merkel, cu două luni înaintea alegerilor federale, reiterează determinarea personală a acesteia de a adânci integrarea europeană în situaţia câştigării unui al patrulea mandat.

Identificând calitatea de membru a Uniunii Europene a Germaniei ca unul dintre cele mai importante atuuri ale ţării, Merkel a declarat că decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea şi alegerile ce au avut loc în Franţa şi Olanda, în care partide pro-europene au învins clar candidaţii populişti, i-au schimbat perspectiva asupra Uniunii Europene.

„Pentru mulţi, inclusiv pentru mine, ceva s-a schimbat atunci când am văzut că britanicii vor să plece, atunci când ne îngrijoram cu privire la rezultatele alegerilor din Franţa şi Olanda”, le-a declarat aceasta persoanelor prezente.

Angela Merkel, ce este susţinută de o coaliţie de centru-dreapta, a admis că UE este departe de a fi perfectă şi că Bruxellesul se dovedeşte adeseori a fi mult prea birocratic. 

„Dar am înţeles în ultimele luni că Europa înseamnă mai mult decât birocraţie şi reglementare economică, şi că Europa şi viaţa împreună în cadrul Uniunii Europene au de-a face cu războiul şi pacea, că deceniile de pace de după Cel De-al Doilea Război Mondial ar fi fost complet de neimaginat fără Uniunea Europeană", a spus Merkel în aplauzele mulţimii.

Cancelarul german, ce a crescut Germania de Est comunistă, a subliniat că cetăţenii Europei au considerat Uniunea şi avantajele acesteia ca bunuri de la sine, ce nu pot fi pierdute - precum libertatea de expresie, libertatea religioasă sau libertatea de a călătorii.

„Nu întâlneşti aceste valori în multe părţi ale lumii. Şi din acest motiv merită să luptăm pentru această Europă”, a încheiat Angela Merkel.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite