Anchetatorii germani au descoperit ce s-a întâmplat în cazul adolescentei care a făcut vâlvă la Moscova şi Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii din Berlin au afirmat că adolescenta în vârstă de 13 ani, provenită dintr-o familie de imigranţi ruşi, care a afirmat că a fost răpită şi violată de bărbaţi care aveau un aspect fizic asemănător celor al refugiaţilor a inventat povestea, relatează Deutsche Welle în pagina sa electronică.

Potrivit autorităţilor berlineze, fata avea probleme la şcoală şi din această cauză a fugit de acasă, după care a încercat să găsească o poveste convingătoare pentru a justifica perioada în care a lipsit.

Un purtător de cuvânt al procuraturii din Berlin a declarat pentru AFP că adolescenta, identificată ca Lisa F, a dorit să se ascundă în casa unui prieten întrucât avea probleme la şcoală.

Potrivit autorităţilor, acesta nu va fi acuzat, dar va fi martor în acest caz.

Pe data de 11 ianuarie, familia Lisei a anunţat dispariţia minorei. Copila a reapărut după 30 de ore, depunând apoi o plângere la Poliţie, potrivit căreia trei bărbaţi din „ţări sudice“ au răpit-o dintr-o staţie de metrou din Berlin şi au dus-o într-o casă în care au violat-o.

Cazul, prezentat zile la rând în presa rusă, a stârnit reacţii inclusiv la nivel diplomatic, ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, acuzând autorităţile germane că muşamalizează cazul din motive politice.

De cealaltă parte, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că „nu există niciun motiv şi nicio justificare pentru utilizarea cazului unei fete de 13 ani (...) pentru propagandă politică“.

Vineri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat că autorităţile ruse au aflat despre cazul Lisei din mass-media, nu de la autorităţile germane, fapt ce a creat confuzie cu privire la acest subiect.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite