Xi Jinping: China nu trebuie să se mulţumească cu poziţia pe care o are în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat în faţa Congresului Naţional al Poporului (NPC) că ţara nu trebuie să se mulţumească cu dezvoltarea pe care o are în prezent, relatează BBC.

Aflat la o sesiune anuală a parlamentrului, Xi Jinping a declarat că China s-a aflat la o etapă critică în istoria ei şi că numai socialismul a salvat ţara şi va putea să o facă în continuare. NPC reprezintă un un eveniment anual important pe scena politică a Chinei.

Anul acesta, sesiunea a fost marcată de ridicarea termenului limită al preşedinţiei, ceea ce înseamnă că Xi poate rămâne preşedintele Chinei toată viaţa.

În discursul dău, Xi şi-a prezentat viziunea pentru China, reconfirmând ambiţia de a „întineri” ţara şi de a continua „contribuţiile măreţe ale Chinei pentru civilizaţie”. „Istoria a dovedit deja şi va continua să dovedească că numai socialismul poate salva China”, a adăugat acesta.

Preşedintele a mai precizat că a văzut oamenii drept „realii eroi” ai Chinei şi că el, împreună cu restul politicienilor „trebuie să muncească din greu pentru interesele poporului”.

Totodată, Xi a subliniat şi necesitatea ca ţara să fie unită pentru a prospera şi, referindu-se la Taiwan, că Beijingul va opri orice încercare separatistă. „Poporul chinez are convingerea comună că nu este permis şi că este absolut imposibil să separăm orice centimetru din teriroriul ţării noastre măreţe”, a declarat preşedintele.

În prezent, Taiwanul care se auto-guvernează este considerat de Beijing ca fiind o province separatistă chineză şi că într-o zi se va reuni cu continentul.

NPC-ul de anul acesta i-a asigurat preşedintelui chinez o poziţie şi mai puternică. Xi Jinping şi-a confirmat al doilea mandat ca preşedinte şi a introdus în constituţie filosofia sa politică – „Gândirea lui Xi Jinping”.

De asemenea, parlamentarii au aprobat o lege pentru înfiinţarea unei noi agenţii care să lupte împotriva corupţiei şi a numit mai multe poziţii cheie, printre care şeful băncii centrale şi consilierul economic principal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite