VIDEO Kim Jong-un celebrează naşterea bunicului său cu un atac imaginar asupra SUA: rachetele noastre „zboară cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia împlinirii a 105 ani de la naşterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen, actualul regim stalinist de la Phenian a difuzat o înregistrare video în care simulează un atac cu rachete împotriva unui oraş din Statele Unite, relatează presa internaţională.

Pentru a celebra naşterea bunicului său, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a organizat o festivitate de amploare duminică, încheiată cu simularea unui atac asupra Statelor Unite.

Conform unor imagini difuzate de televiziunea nord-coreeană de stat, o rachetă traversează Oceanul Pacific şi loveşte un oraş neidentificat din Statele Unite, principalul duşman ideologic al regimului stalinist de la Phenian. În final, imagini cu un drapel american în flăcări sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir.

Înregistrarea video a fost difuzată duminică pe un ecran gigant într-o sală imensă de spectacole din Phenian, sub acompaniamentul unui cor al armatei, în plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreeană, notează presa internaţională, preluată de Agerpres. Corul interpretează un cântec în onoarea unităţilor de artilerie Hwasong, responsabile pentru cele mai multe dintre recentele lansări de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune. Cântecul include versurile: „Mândrele noastre rachete Hwasong explodează“ şi rachetele „zboară cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul“.

Tensiunile au escaladat semnificativ în ultimele săptămâni în Peninsula Coreeană, pe fondul ameninţărilor administraţiei Trump, care a sugerat că ar putea proceda la un atac preventiv împotriva Phenianului dacă acesta continuă testele cu rachete balistice sau nucleare.

Ultimul astfel de test a avut loc duminica trecută, când Coreea de Nord, care cu o zi înainte organizase o parada militară la care a prezentat noi presupuse rachete intercontinentale, a încercat fără succes să lanseze ceea ce a părut a fi o rachetă cu rază medie de acţiune.

Regimul lui Kim Jong-un ar putea efectua în zilele următoare un test nuclear subteran, ţinând cont de faptul că mai multe fotografii din satelit de la complexul Punggye-ri (nord-est) arată că totul pare gata pentru ca acesta să fie efectuat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite