Un lider de top din Coreea de Nord a murit într-un accident auto, anunţă presa oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-un FOTO KNS/KCNA/AFP
Kim Jong-un FOTO KNS/KCNA/AFP

Un oficial de top al partidului unic din Coreea de Nord, şi apropiat al liderului Kim Jong Un, a murit într-un accident auto, a anunţat agenţia de presă oficială.

Accidentul este ultimul dintr-o serie de evenimente nefaste care au avut drept victime membri ai cercului de apropiaţi ai lui Kim Jong Un, notează Reuters.

Kim Yang Gon, secretar al Partidului Muncitorilor şi şeful departamentului care gestiona relaţiile cu Coreea de Sud, era „cel mai apropiat tovarăş” al liderului Kim Jong Un, potrivit agenţiei oficiale KCNA.

Acesta a făcut parte din delegaţia care a negociat cu Sudul în august, după ce armatele celor două state au schimbat focuri de artilerie. Negocierile au rezultat într-un armistiţiu şi cele două părţi au decis să poarte discuţii ulterioare pentru îmbunătăţirea relaţiilor.

KCNA a relatat doar că Kim Yang Gon a murit într-un accident auto şi că avea 73 de ani. Agenţia nu a oferit niciun alt detaliu despre eveniment, dar a menţionat că acesta va beneficia de funeralii naţionale la care va participa şi liderul Kim Jong Un.

Tânărul lider nord-coreean a eliminat mai mulţi oficiali de top de la preluarea puterii, după decesul tatălui său, în 2011.

În 2013, el a decis executarea unchiului său Jang Song Thaek, considerat al doilea cel mai puternic om din ţară, pentru „crime antirevoluţionare”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite