Ultima rachetă nord-coreeană a fost detectată de scutul antirachetă THAAD

Ultima rachetă nord-coreeană a fost detectată de scutul antirachetă THAAD

Ultima rachetă nord-coreană a fost detectată de scutul THAAD

Ministrul Apărării de la Seul, Han Min-koo, a anunţat că, deşi programul nuclear nord-coreean progresează peste aşteptările experţilor, ultima lansare a unei rachete balistice cu rază lungă de acţiune a fost detectată de către scutul antirachetă THAAD, operaţionalizat luna trecută de armata americană, în ciuda protestelor venite de la Phenian şi Beijing, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regimul nord-coreean a respins toate apelurile internaţionale de limitare a programului nuclear şi de dezvoltare a unor rachete balistice, susţinând că este vorba de un program legitim pentru autoapărarea Phenianului,

De asemenea, experţii militari nord-coreeni au încercat să dezvolte rachete cu rază lungă de acţiune şi capabile să care focoase nucleare, ultimul test fiind un pas important în această direcţie.

Han a atras atenţia că ultimul test lansat de regimul nord-coreean a reprezentat un succes,

”Este considerată o rachetă cu rază intermediară de acţiune şi un calibru îmbunătăţit”, a explicat ministrul sud-coreean, făcând referire la noua rachetă construită pentru a zbura între 3.000 şi 4.000 de kilometri.

Sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) a reuşit să detecteze racheta, fiind pentru prima dată când acest scut este utilizat de la operaţionalizarea sa în Coreea de Sud.

China s-a opus dur instalării scutului antirachetă, acuzând că reprezintă o formă de spionaj în teritoriile chineze. De asemenea, companiile sud-coreene au fost vizate de atacuri naţionaliste în China, după operaţionalizarea THAAD.

Regimul nord-coreean a declarat că lansarea de duminică a testat capacitatea de a transporta focoase nucleare extrem de mari şi de puternice, iar racheta s-a prăbuşit la aproximativ 100 de kilometri de coasta oraşului rus Vladivostok, stârnind îngrijorarea Moscovei.

citeste totul despre: