Statele Unite aplică noi sancţiuni Coreei de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a aprobat joi seară impunerea unor noi sancţiuni economice Coreei de Nord, ca urmare a lansării din urmă cu două săptămâni de către regimul de la Phenian a unei rachete cu rază lungă de acţiune în spaţiu, relatează BBC.

Noile sancţiuni sunt menite să forţeze Phenianul să-şi abandoneze contestatul program nuclear, stopând producţia focoaselor nucleare şi a rachetelor cu rază lungă de acţiune.

De asemenea, proiectul de lege semnat de Obama prevede şi un buget de 50 de milioane de dolari pentru efectuarea de transmisiuni radio în Coreea de Nord şi susţinerea programelor de ajutor umanitar.

Măsurile vin în contextul în care Statele Unite şi China negociază adoptarea unei rezoluţii a Consiliului de Securitate ONU vizând aplicarea de sancţiuni comune asupra regimului de la Phenian, însă oficialii de la Beijing se tem că acestea ar putea dăuna grav economiei nord-coreene.

Aliaţii Statelor Unite din zonă, Coreea de Sud şi Japonia, susţin sancţionarea drastică a Coreei de Nord, iar Seulul a anunţat că negociază cu Washingtonul instalarea unui sistem de apărare antirachetă comun în zonă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite