VIDEO O americancă a fost ucisă în Siria. Femeia convertită la Islam lupta alături de rebeli împotriva regimului Al-Assad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conflictul din Siria a fost declanşat în martie 2011, în oraşul Daraa, extinzându-se între timp pe tot teritoriul ţării FOTO Reuters
Conflictul din Siria a fost declanşat în martie 2011, în oraşul Daraa, extinzându-se între timp pe tot teritoriul ţării FOTO Reuters

Un cetăţean american a fost ucis în Siria, în timpul unei confruntări armate între forţele  regimului preşedintelui Bashar al-Assad şi rebelii care luptă pentru destituirea acestuia şi a guvernului de la Damasc. Victima este o femeie în vârstă de 33 de ani, originară din Michigan, convertită la Islam.

Nicole Mansfield, în vârstă de 33 de ani, originară din oraşul Flint din statul federal Michigan, a fost ucisă în timpul unei confruntări violente între rebelii sirieni şi forţele armate ale lui Bashar al-Assad.

Anunţul morţii lui Mansfield a fost făcut de mătuşa acesteia, Monica Mansfield Speelman, care a fost informată, joi după-masă, de decesul nepoatei sale de către agenţii FBI.

„Sunt pur şi simplu distrusă. În mod cert ea lupta alături de forţele de opoziţie” împotriva regimului de la Damasc, a declarat Monica Mansfield Speelman, pentru Reuters.

Nicole Mansfield, mama unei fete în vârstă de 18 ani, s-a convertit la Islam în urmă cu cinci ani. Matuşa ei susţine că nu ştia că nepoata facea drumuri către în Siria. „Nu credeam că va pleca acolo şi că va răni pe cineva”, a adăugat Speelman.

Potrivit SANA, agenţia de presă a guvernului de la Damasc, femeia de origine americană şi alţi doi rebeli au murit în oraşul Idlib. Nicole Mansfield şi asociaţii ei au aruncat cu grenade de mână în forţele de ordine ale Armatei, fiind răpuşi ulterior de focurile de armă trase de soldaţii sirieni.

Site-ul de presă proguvernamental Breaking News Sy a dat publicităţii cartea de identitate a femeii, imagini cu trupul ei neînsufleţit, precum şi cu cele ale bărbaţilor alături de care lupta americanca. Potrivit sursei citate, unul dintre ceilalţi doi rebeli ar fi un londonez în vârstă de 23 de ani.


Permisul auto al lui Nicole Lynn Mansfield, originară din Flint (Michigan) FOTO breakingnews.sy

Nicole Mansfield FOTO breakingnews.sy

Potrivit declaraţiilor membrilor familiei, Nicole s-a convertit la Islam în urmă cu cinci ani şi a fost căsătorită cu un arab, de care a divorţat la scurt timp. Nici în prezent familia ei nu ştie numele fostului ei soţ. 

Potrivit ibtimes.com, după convertire, Nicole Mansfield a devenit o adeptă ferventă a religiei musulmane. Ea îşi acoperea capul cu vălul islamic şi insista ca şi rudele să-i urmeze exemplul. 

Bunica ei susţine că tânăra avea un caracter bun, dar se poate să fi fost manipulată. „Avea un suflet de aur, dar era uşor influenţabilă”, a spus bunica, pentru „Detroit Free Press”.

Înainte să se convertească la Islam, Nicole Mansfield făcea parte din comunitatea baptistă din Flint. Ea a renunţat la liceul când a rămas însărcinată, dar a reuşit să termine şcoala, după ce a adus pe lume o fetiţă. Timp de zece ani ea a lucrat ca asistent social, îngrijind bătrânii din centrele speciale din jurul oraşului Flint.

O femeie de origine americană a fost ucisă în Siria, în timp ce lupta alături de rebeli


Cărţile de identitate ale celor trei rebeli sirieni ucişi în Siria FOTO breakingnews.sy

Nicole Mansfield

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat, pentru Reuters, sub protecţia anonimatului, că Washingtonul încearcă să obţină informaţii secrete despre conflictul civil din Siria prin intermediul unei misiuni a Cehiei din ţara supranumită, înainte de război, „Cornul Abundenţei”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite