Golf: Sute de terenuri ilegale de golf în China

Golf: Sute de terenuri ilegale de golf în China

Sute de terenuri de golf ilegale au apărut în China, după ce a fost dat un moratoriu pentru prezervarea terenurilor agricole, în 2004, ceea ce a iritat autorităţile din Beijing, care au anunţat sancţiuni grele împotriva responsabililor, anunţă presa oficială.

Un cutremur de 6,2 grade a zguduit Indonezia

Un cutremur de 6,2 grade a zguduit Indonezia

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,2 grade a s-a resimţit astăzi în provincia indoneziană East Nusa Tenggara, fără să provoace victime sau pagube materiale majore, a anunţat Institutul de meteorologie şi geofizică din Indonezia, citat de agenţiile de presă internaţionale.

Un sfert din teritoriul Indiei s-a transformat în deşert

Un sfert din teritoriul Indiei s-a transformat în deşert

Potrivit primului studiu comandat de guvernul indian, aproape un sfert din teritoriul Indiei s-a transformat în deşert sau este în curs de deşertificare, informează AFP. Despădurirea şi supraexploatarea păşunilor explică în mare parte procesul de deşertificare ce afectează în primul rând nordul şi vestul Indiei, indică studiul întreprins de Centrul Aplicaţiilor în Spaţiu şi revista Current Science.

Osama Bin Laden în Pakistan, împreună cu noua sa familie

Osama Bin Laden în Pakistan, împreună cu noua sa familie

Liderul reţelei Al Qaeda, Osama Bin Laden, se află în Pakistan împreună cu noua sa familie, relata marţi presa pakistaneză, informează The Examiner. Potrivit unui fost membru al Serviciului Secret Pakistanez, Bin Laden a ajutat guvernul pakistanez să obţină ajutor financiar şi militar din partea Statelor Unite ale Americii.

Vizita lui Donald Trump în Asia este un moment extrem de important în ecuaţia relaţiilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump a lăsat în urmă, la Washington, o serie de bătălii politice care se concentrează asupra comerţului şi securităţii, dar şi asupra staff-ului său de campanie prezumat a fi avut relaţii cu Rusia în timpul campaniei din 2016.

acum 3 luni · comentarii (3)

Imaginea asta face acum înconjurul lumii. Difuzată de agenţia nord-coreeană de presă KCNA, îl prezintă pe Kim Jong-un inspectând ceea ce este descris a fi o bombă cu hidrogen, termonucleară, suficient miniaturizată pentru a fi instalată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală deja testată şi aflată în stadiu operaţional.

acum 5 luni · comentarii (54)

Dacă teza expusă de Michael Elleman şi publicată ieri pe site-ul Institutului Internaţional de Studii Strategice se va confirma (şi la asta lucrează acum experţi din mai multe servicii de informaţii), atunci se poate declanşa cu siguranţă un scandal uriaş care va tensiona şi mai mult relaţii pe scena internaţională.

acum 5 luni · comentarii (79)

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachete balistice. China şi-a consolidat apărarea de-a lungul frontierei cu Coreea de Nord şi a redesenat structura de forţe militare în regiunile din vecinătate ei. Generalul Joseph Dunford, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore, a declarat că Phenianul este capabil de un atac limitat cu rachete balistice (ICBM). Ce opţiuni are SUA?

acum 6 luni · comentarii (42)

Tensiunile sunt extreme. Ameninţările repetate şi extrem de credibile venite de la Phenian, susţinute de o intensificare fără precedent a testelor cu rachete nucleare, au trecut demult de ceea ce fusese considerat, în mod greşit, doar o retorică paranoică a unui lider politic, ultimul din generaţia dictatorilor absoluţi produşi de universul comunist.

acum 6 luni · comentarii (46)

Ţările arabe din Golful Persic sunt într-o criză fără precedent. Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu statul peninsular Qatar. Ei au tăiat legăturile pe uscat, pe apă şi zborurile aeriene ordonând oficialilor qatarezi reîntoarcerea în propria ţară. Qatarul este o piesă cheie în ecuaţia geostrategică din Orientul Mijlociu Lărgit.

acum 7 luni · comentarii (23)

Coreea de Nord a anunţat că a dezvoltat şi va lansa o rachetă care poate lovi Statele Unite, dar oficialii şi experţii în rachete de la Pentagon apreciază că va mai dura până când Phenianul va stăpâni tehnologia necesară. Vulturii de la Washington argumentează două posibile acţiuni: mai multe sancţiuni economice sau o lovitură militară preventivă. Din păcate, ambele acţiuni au şanse mici de reuşită. De ce?

acum 8 luni · comentarii (29)

Pentru a proteja SUA şi aliaţii săi din NATO de pericolul Coreei de Nord şi pentru a preveni proliferarea nucleară, administraţia Trump trebuie să pună capăt unei politici prin care, simultan, se suvenţionează cu ajutoare şi se sancţionează guvernul lui Kin Jong-Un. Lumea este în faţa celui mai mare pericol de război nuclear de la criza rachetelor din Cuba. SUA trebuie să acţioneze decisiv.

acum 9 luni · comentarii (56)

Ce am putea avea în următoarea perioadă, spun multe surse militare, este aplicarea OPLAN 5015, semnat de americani cu aliaţii lor din Coreea de Sud, cel care reprezintă rezultatul noii viziuni propuse de planificatorii militari care, astfel, au înlocuit varianta anterioară, OPLAN 5027, care era centrat în special pe apărarea teritoriului Coreei de Sud.

acum 9 luni · comentarii (79)

„China Unică” este principiul inalienabil promovat de statul asiatic şi prin care se prezintă politica de re-integrare (unificare) a Taiwan-ului. Teritoriu Chinez, locuit majoritar de Chinezi şi desprins ca urmare a ingerinţelor străine în politica internă, Taiwan-ul nu a fost niciodată recunoscut la nivel internaţional nici de către SUA.

acum 1 an · comentarii (7)

În ultimele săptămâni, nord-coreenii au tot lansat rachete din submarine şi, în urmă cu puţin timp, au testat încă un dispozitiv nuclear, aparent cel mai mare pe care l-au testat până acum. După aceste evenimente, două întrebări au nevoie de răspunsuri. În primul rând, cât de semnificative sunt aceste teste din punct de vedere militar? În al doilea rând, care sunt intenţiile politice ale Coreei de Nord cu privire la aceste teste?

acum 1 an · comentarii (4)

Întrebarea din titlu este una care vizează trei palate din România, cel prezidenţial, cel guvernamental şi cel al ministerului condus de diplomatul care nu se uită în ochii unui realizator TV atunci când acordă un interviu, ci priveşte în jos, spre masă, cum nu îi stă bine unui bărbat de stat. Bărbat de stat fiind doar acela la care funcţia concordă cu determinarea sa, de român autentic, de a pune ţara acolo unde merită să fie prezentă.

acum 1 an · comentarii (40)
Postari Recente