Myanmar: 270.000 de refugiaţi rohingyas şi 1.000 de morţi din cauza violenţelor. O petiţie cere retragerea Premiului Nobel pentru Pace lui Aung San Suu Kyi

Myanmar: 270.000 de refugiaţi rohingyas şi 1.000 de morţi din cauza violenţelor. O petiţie cere retragerea Premiului Nobel pentru Pace lui Aung San Suu Kyi

Depusă acum un an, petiţia care cere retragerea Premiului Nobel pentru Pace laureatei din 1991, premierul Myanmarului Aung San Suu Kyi, a fost semnată de aproape 400.000 de persoane. Fiica de general, care a fost distinsă pentru lupta sa în favoarea democraţiei, este criticată pentru că închide ochii în faţa persecuţiilor suferite de minoritatea musulmană rohingyas din partea armatei şi budiştilor extremişti.

Testul nuclear nord-coreean a provocat alunecări de teren

Testul nuclear nord-coreean a provocat alunecări de teren

Cel mai recent test nuclear nord-coreean a avut o putere estimată la 160 de kilotone, adică de zece ori mai mare decât bomba americană lansată la Hiroshima, a declarat marţi ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, citat de AFP. Testul nuclear efectuat duminică de Coreea de Nord a provocat alunecări de teren în zona exploziei şi dincolo de aceasta.

Criză în Myanmar: Zeci de mii de rohingyas fug din calea luptelor dintre rebeli şi armată. Musulmanii denunţă un „genocid“

Criză în Myanmar: Zeci de mii de rohingyas fug din calea luptelor dintre rebeli şi armată. Musulmanii denunţă un „genocid“

Un stat de pe coasta de nord-vest a Myanmarului este de câteva zile încoace scena unor lupte de neimaginat între rebelii musulmani şi armată, violenţe soldate cu mii de morţi, zeci de mii de refugiaţi şi localităţi devastate. Criticile internaţionale faţă de Guvernul local, condus în prezent de o laureată a Premiului Nobel pentru Pace, rămân deocamdată fără răspuns, în timp ce ONU avertizează asupra unei catastrofe umanitare.

VIDEO Cum arată apartamentele din Coreea de Nord

VIDEO Cum arată apartamentele din Coreea de Nord

Locuitorii din Coreea de Sud au posibilitatea de a vedea cum arată locuinţele vecinilor săi nord-coreeni, într-o expoziţie inaugurată sâmbătă în capitala Seul. Un arhitect care a vizitat  ţara comunistă condusă de Kim Jong-un a vrut să arate cum trăieşte o familie din clasa mijlocie din Phenian, acolo unde piaţa imobiliară este în plină expansiune, în ciuda sancţiunilor ONU asupra ţării pentru dezvoltarea programelor cu arme nucleare.

Coreea de Nord a confirmat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen. Explozia a generat un cutremur de 6,3. Reacţia Rusiei: Merită condamnare | kim jong un

Coreea de Nord a confirmat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen. Explozia a generat un cutremur de 6,3. Reacţia Rusiei: Merită condamnare

Un cutremur de suprafaţă, cu o magnitudine de 6,3, s-a produs duminică în Coreea de Nord, după ce regimul de la Phenian a detonat un al şaselea dispozitiv nuclear la câteva ore după ce a declarat că a dezvoltat o bombă cu hidrogen avansată, care posedă „o mare putere distructivă“, informează Reuters.

Militarii nord-coreeni, anunţaţi că războiul este iminent. Kim Jong-un ar putea folosi în misiuni kamikaze vechi avioane sovietice VIDEO

Militarii nord-coreeni, anunţaţi că războiul este iminent. Kim Jong-un ar putea folosi în misiuni kamikaze vechi avioane sovietice VIDEO

Regimul de la Phenian continuă să sfideze comunitatea internaţională prin testele cu rachete. Mai mult, ofiţerii nord-coreeni le-au ordonat soldaţilor să îşi suplimenteze raţia de hrană rechiziţionând recoltele ţăranilor, pentru a a-şi menţine puterile deoarece „războiul este iminent”. Experţii militari sud-coreeni se tem ca în caz de război dictatorul nord-coreean să nu folosească în misiuni kamikaze avioanele biplane Antonov An-2.

Dacă teza expusă de Michael Elleman şi publicată ieri pe site-ul Institutului Internaţional de Studii Strategice se va confirma (şi la asta lucrează acum experţi din mai multe servicii de informaţii), atunci se poate declanşa cu siguranţă un scandal uriaş care va tensiona şi mai mult relaţii pe scena internaţională.

luna trecuta · comentarii (79)

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachete balistice. China şi-a consolidat apărarea de-a lungul frontierei cu Coreea de Nord şi a redesenat structura de forţe militare în regiunile din vecinătate ei. Generalul Joseph Dunford, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore, a declarat că Phenianul este capabil de un atac limitat cu rachete balistice (ICBM). Ce opţiuni are SUA?

luna trecuta · comentarii (42)

Imaginea asta face acum înconjurul lumii. Difuzată de agenţia nord-coreeană de presă KCNA, îl prezintă pe Kim Jong-un inspectând ceea ce este descris a fi o bombă cu hidrogen, termonucleară, suficient miniaturizată pentru a fi instalată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală deja testată şi aflată în stadiu operaţional.

acum 17 zile · comentarii (54)

Tensiunile sunt extreme. Ameninţările repetate şi extrem de credibile venite de la Phenian, susţinute de o intensificare fără precedent a testelor cu rachete nucleare, au trecut demult de ceea ce fusese considerat, în mod greşit, doar o retorică paranoică a unui lider politic, ultimul din generaţia dictatorilor absoluţi produşi de universul comunist.

acum 2 luni · comentarii (46)

Ţările arabe din Golful Persic sunt într-o criză fără precedent. Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu statul peninsular Qatar. Ei au tăiat legăturile pe uscat, pe apă şi zborurile aeriene ordonând oficialilor qatarezi reîntoarcerea în propria ţară. Qatarul este o piesă cheie în ecuaţia geostrategică din Orientul Mijlociu Lărgit.

acum 3 luni · comentarii (23)

Coreea de Nord a anunţat că a dezvoltat şi va lansa o rachetă care poate lovi Statele Unite, dar oficialii şi experţii în rachete de la Pentagon apreciază că va mai dura până când Phenianul va stăpâni tehnologia necesară. Vulturii de la Washington argumentează două posibile acţiuni: mai multe sancţiuni economice sau o lovitură militară preventivă. Din păcate, ambele acţiuni au şanse mici de reuşită. De ce?

acum 4 luni · comentarii (29)

Pentru a proteja SUA şi aliaţii săi din NATO de pericolul Coreei de Nord şi pentru a preveni proliferarea nucleară, administraţia Trump trebuie să pună capăt unei politici prin care, simultan, se suvenţionează cu ajutoare şi se sancţionează guvernul lui Kin Jong-Un. Lumea este în faţa celui mai mare pericol de război nuclear de la criza rachetelor din Cuba. SUA trebuie să acţioneze decisiv.

acum 5 luni · comentarii (56)

Ce am putea avea în următoarea perioadă, spun multe surse militare, este aplicarea OPLAN 5015, semnat de americani cu aliaţii lor din Coreea de Sud, cel care reprezintă rezultatul noii viziuni propuse de planificatorii militari care, astfel, au înlocuit varianta anterioară, OPLAN 5027, care era centrat în special pe apărarea teritoriului Coreei de Sud.

acum 5 luni · comentarii (79)

„China Unică” este principiul inalienabil promovat de statul asiatic şi prin care se prezintă politica de re-integrare (unificare) a Taiwan-ului. Teritoriu Chinez, locuit majoritar de Chinezi şi desprins ca urmare a ingerinţelor străine în politica internă, Taiwan-ul nu a fost niciodată recunoscut la nivel internaţional nici de către SUA.

acum 8 luni · comentarii (7)

În ultimele săptămâni, nord-coreenii au tot lansat rachete din submarine şi, în urmă cu puţin timp, au testat încă un dispozitiv nuclear, aparent cel mai mare pe care l-au testat până acum. După aceste evenimente, două întrebări au nevoie de răspunsuri. În primul rând, cât de semnificative sunt aceste teste din punct de vedere militar? În al doilea rând, care sunt intenţiile politice ale Coreei de Nord cu privire la aceste teste?

acum 1 an · comentarii (4)

Întrebarea din titlu este una care vizează trei palate din România, cel prezidenţial, cel guvernamental şi cel al ministerului condus de diplomatul care nu se uită în ochii unui realizator TV atunci când acordă un interviu, ci priveşte în jos, spre masă, cum nu îi stă bine unui bărbat de stat. Bărbat de stat fiind doar acela la care funcţia concordă cu determinarea sa, de român autentic, de a pune ţara acolo unde merită să fie prezentă.

acum 1 an · comentarii (40)

Distinsul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al statului Palestina, în România, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a acceptat un dialog despre soarta dorită de compatrioţii săi, în contextul ultimelor declaraţii ale unor oficiali israelieni. Astfel, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a promis duminică să nu împartă Ierusalimul, ca urmare a posibilei promovări a soluţiei coexistenţei statelor israelian şi palestinian.

acum 1 an · comentarii (7)

Comerţul cu fildeş nu mai este demult un secret pentru nimeni, el întreţinând atât o piaţă internaţională deosebit de profitabilă, cât şi o diviziune a muncii care opune, pe de-o parte, pe braconieri, traficanţi, artişti şi clienţi, iar de cealaltă, pe cei care încearcă să oprească fenomenul.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente