Opt morţi şi peste 20 de răniţi în urma unui cutremur moderat în vestul extrem al Chinei

Opt morţi şi peste 20 de răniţi în urma unui cutremur moderat în vestul extrem al Chinei

Cutremur în China mai 2017 FOTO China Xinhua News‏ / Twitter

Opt persoane au murit, iar alte peste 20 au fost rănite joi, în vestul Chinei, într-un cutremur moderat, care a avut loc la mică adâncime, a anunţat administraţia pentru cutremure din regiune, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Seismul a avut loc joi dimineaţa, în comitetul Taxkorgan, o zonă muntoasă de la frontiera cu Tadjikistanul, Afganistanul şi Pakistanul, în regiunea Xinjiang.
 
Peste 180 de case s-au surpat într-o zonă puţin populată, a anunţat Administraţia pentru cutremure din Xinjiang.
 
Institutul american de geofizică USGS a anunţat că un cutremur cu magnitidinea de 5,4 a avut loc la adâncimea de zece kilometri, la ora locală 5.58 (0.58, ora României).
 
Cutremurele de suprafaţă provoacă unde seismice mai pternice aproape de suprafaţa terestră, care pot cauza pagube însemnate.
 
Comitatul are o populaţie de aproximativ 33.000 de persoane şi se află pe autostrada Karakoram, construită de-a lungul fostului Drum al Mătăsii care asigură o legătură oraşul chinez Kashgar (vest) şi capitala pakistaneză Islamabad.
 
Potrivit agenţiei China Nouă, au avut loc numeroase replici, iar operaţiuni de căutare şi salvare erau în curs.
 
Cutremurele sunt frecvente în vestul Chinei, fără să provoace prea multe victime în această regiune cu o populaţie mai puţin densă. Însă, un seism cu magnitudinea de 6,8, în apropiere de comitatul afectat de cutremurul de joi, s-a soldat în 2003 cu 268 de morţi.
 
Cel maii sângeros cutremur înregistrat în acest secol în China, cu magnitudinea de 7,9, la o adâncime de 19 kilometri, a avut loc în provincia Sichuan, în mai 2008, şi s-a soldat cu aproape 90.000 de morţi.
 
citeste totul despre: