FOTO Preşedintele unui stat, eclipsat de propriul bodyguard

FOTO Preşedintele unui stat, eclipsat de propriul bodyguard

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, alături de bodyguardul său FOTO Twitter @elena_yip

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in nu ratează nicio ocazie de a poza zâmbitor şi preocupat în acelaşi timp, dar toate privirile sunt „furate“ de bodyguardul său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Abia instalat la conducerea Coreei de Sud, progresistul Moon Jae-in face orice ca să dea o nouă faţă administraţiei prezidenţiale de la Seul după vastul scandal de corupţie care a dus la destituirea predecesoarei sale, conservatoarea Park Guen-hye. În goana după imagine, noul preşedinte sud-coreean pozează de zor alături de consilierii săi şi nu se sfieşte să-şi lase la vedere bodyguardul. Şi are succes.

La 64 de ani, Moon Jae-in vrea să-şi ducă ţara într-o eră a transparenţei. Pe lângă deschiderea arătată faţă de regimul stalinist de la Phenian, fostul avocat încearcă să rămână în memoria tuturor ca un şef de stat normal şi glamour, apropiat de oameni, în totală opoziţie cu secretomania care a predominat la Casa Albastră (reşedinţa administraţiei prezidenţiale sud-coreene, n. red.) pe vremea lui Park Geun-hye.

La nici măcar o săptămână de la preluarea mandatului, Jae-in a pozat deja relaxat şi zâmbitor, în cămaşă albă, alături de consilierii săi şi a avut grijă să-şi dezvăluie bodyguardul. Ultimul a atras toate privirile.

Moon Jae-in, alături de consilierii săi în grădina Casei Albastre FOTO Captură Joogang Ilbo

„Scuzaţi-mă, dar acesta este noul bodyguard al preşedintelui“, a comentat pe Twitter o tânără, postând alături de acest mesaj patru poze cu cel însărcinat cu protecţia lui Moon Jae-in.

FOTO Twitter @elena-yip

Brunet, atletic şi misterios, bărbatul a atras imediat atenţia internauţilor şi a presei. Conform Korea Times, bărbatul din imagini este Choi Young-jae, un ofiţer în vârstă de 36 de ani. Este căsătorit, are doi copii şi face parte din „Brigada tinerilor frumoşi“, aleşi în slujba statului pentru calităţile lor fizice, pe lângă cele profesionale.

Acest suflu de modernitate şi patriotism prinde deja la public, dă asigurări asialyst.com, constatând numeroase mesaje în mediul virtual de genul „nu-mi mai e ruşine să fiu coreean“ sau „ ţara mea adevărată s-a întors“.

citeste totul despre: