Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sud cu hârtie igienică folosită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sud-coreeni se pregătesc să lanseze baloane cu mesaje de propagandă către Nord FOTO AFP/Getty Images
Sud-coreeni se pregătesc să lanseze baloane cu mesaje de propagandă către Nord FOTO AFP/Getty Images

Regimul stalinist de la Phenian a mai făcut un pas înainte în războiul psihologic cu vecinul capitalist. Recent, Seulul a fost alarmat că mai multe baloane trimise de nord-coreeni ar conţine substanţe chimice. De fapt, Coreea de Nord a trimis peste graniţă baloane cu hârtie igienică folosită, mucuri de ţigări şi alte deşeuri.

Autorităţile sud-coreene au fost foarte îngrijorate în legătură cu conţinutul unor baloane lansate deasupra Zonei Demilitarizate dintre nordul şi sudul Peninsulei Coreea - care este puternic securizată-, temându-se iniţial că ar putea fi vorba despre un atac biochimic, potrivit publicaţiei JoonhAng Daily, citată de The Telegraph.

„Când am deschis un balon care a căzut pe pământ, am găsit pungi de plastic pline cu pliante şi mizerie“, a declarat un oficial sud-coreean. „Am fost îngrijoraţi că ar fi putut trimite substanţe biochimice pentru a-i contamina pe oameni, dar, după ce am analizat conţinutul, ne-am dat seama că este doar gunoi. În unele baloane erau mucuri de ţigări, şerveţele şi hârtie igienică folosită“, a spus un ofiţer de poliţie sud-coreean.

Coreea de Sud a reluat campania de propagandă la graniţa cu Coreea de Nord, după ce Phenianul a anunţat pe 6 ianuarie că a testat cu succes o bombă cu hidrogen.

Phenianul a răspuns imediat, trimiţând baloane spre Sud. Baloanele, echipate cu un mic dispozitiv explozibil, se sparg după ce trec frontiera şi împrăştie mesaje de propagandă.

„Afară cu bandiţii lui Park Geun-hye (preşedinta Coreei de Sud, n. red.), care a stricat relaţiile dintre Nord şi Sud reluând propaganda la difuzoare“, se arată într-un manifest din cele aproximativ un milion aruncate de nord-coreeni.

Un purtător de cuvânt al Guvernului sud-coreean a catalogat această metodă drept „imatură“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite