În faţa ameninţărilor nord-coreene, Japonia intenţionează să amplaseze suplimentar rachete interceptoare Patriot  INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-şi proteja teritoriul de rachete nord-coreene , în caz de atac împotriva Insulei Guam, Japonia vrea să folosească rachete interceptoare suplimentarePatriot ( PAC-3).

Japonia analizează posibilitatea de a desfăşura un număr suplimentar de rachete de interceptare Patriot (PAC-3) în zone susceptibile să fie survolate de rachete nord-coreene trase spre Insula americană Guam, scrie publicaţia niponă Daily Yomiuri.

Potrivit ziarului, acestea ar putea fi amplasate în prefecturile Shimane, Hiroshima şi Kochi. Tokyo intenţionează, de asemenea, să implice navele sale din Pacific, cu sisteme Aegis, pentru a intercepta rachete nord-coreene.

Există temeri că rachete balistice ale Phenian-ului sau fragmente din acestea ar putea să cadă pe teritoriul Japoniei mai scrie cotidianul.

Armata japoneză a deplasat deja 34 de sisteme de rachete PAC-3  în zonele dens populate şi la cele mai importante baze militare ale Forţelor de auto-apărare, în special în zona Tokyo şi pe insula Kyushu.

Deoarece raza de acţiune a fiecărui sistem de rachete PAC-3 este de doar câţiva zeci de kilometri, prefecturile Shimane, Hiroshima şi Kochi sunt neprotejate în faţa oricăror rachete nord-coreene.

Ministrul nipon al Apărării , Itsunori Onodera, a declarat în faţa Parlamentului că vrea să „instituie un sistem care va permite tuturor cetăţenilor ţării să se simtă în siguranţă“.

Recent, Phenianul şi-a anunţat intenţia de a trage patru rachete Hwasong-12  spre Insula Guam ca un semn de „avertizare semnificativ la adresa Statelor Unite“.

„ Rachetele Hwasong-12 nord-coreene pot zbura peste prefecturile japoneze Shimane, Hiroshima şi Kochi. Acestea ating o altitudine de 3356,7 metri, timp de aproximativ 18 minute şi pot să cadă în ocean, la o distanţă de 30 sau 40 de km de Guam, „ a declarat generalul Kim Rak-gyom, comandantul Forţelor Strategice din Coreea de Nord.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite