Un medic stomatolog este câştigătorul MasterChef 2017

Un medic stomatolog este câştigătorul MasterChef 2017

Robert Petrescu FOTO Pro TV

Robert Petrescu, un medic stomatolog în vârstă de 32 de ani, este marele câştigător MasterChef 2017, desertul fiind preaparatul care l-a ajutat să iasă învingător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Robert Petrescu este câştigătorul celui de-al şaptelea sezon „MasterChef“, primind trofeul şi premiul în valoare de 50.000 de euro.

„Odată cu câştigarea trofeului MasterChef am câştigat o nouă viaţă, o libertate şi o dorinţă de a construi la care nici nu îndrăzneam să visez. Am ales să fac ceea ce mă face fericit şi s-a simţit asta. Aproape că am avut o relaţie de iubire cu tot ce a însemnat MasterChef. Îi mulţumesc Marei, fetiţa mea, că a înţeles ce e dorul, îi mulţumesc familiei mele care mă susţine în nebunia asta, colegilor de la MasterChef, întregii echipe, care a muncit titanic şi nu în ultimul rând membrilor juriului pentru că au reuşit să mă crească frumos“, a declarat Robert Petrescu, câştigătorul MasterChef.

Robert Petrescu este câştigătorul MasterChef 2017 şi al premiului în valoare de 50.000 de euro FOTO Pro TV

Cei patru concurenţi ajunşi în finala „MasterChef“, Flavius, Alexandra, Ana şi Robert, au avut de pregătit un meniu complet – antreu, fel principal şi desert –, iar după fiecare probă au primit note de la juriul format din Răzvan Exargu, Samuel Le Torriellec şi Liviu Popescu.

Prima probă a fost plină de emoţii, iar presiunea creării unui antreu perfect a fost dificil de gestionat. Preparatul Alexandrei, lup de mare marinat cu legume marinate, a obţinut doar 23 de puncte şi a fost eliminată din finală. „Cu siguranţă o să mai auziţi de mine“, a declarat ea. 

Cei patru finalişti ai sezonului 7 MasterChef FOTO Pro TV

La proba felului principal, balanţa s-a echilibrat: Robert a preparat porumbel cu sos de trufe, fois gras şi piure de cartofi mov; Ana a gătit saltimbocca de iepure cu dulceaţă de ceapă şi sos de trufe, iar Flavius a preparat un Marklish cu legume, cremă şi lapte de coco. După degustarea celor trei preparate, juriul au acordat cele mai mici note lui Flavius pentru preparatul său. „Mă bucur că mi-au dat şansa să stau în concurs şi mi-au dat şorţul atunci“, a declarat el. 

Ultima probă, cea a desertului, s-a desfăşurat între Ana şi Robert, cei doi concurenţi care au demonstrat prin gust, tehnică şi creativitate că merită să ajungă atât de aproape de trofeul MasterChef. 

Grija şi atenţia la detalii, tensiunea şi cursa contra cronometru pentru a crea desertul perfect i-au determinat pe cei doi să dea tot ce au mai bun. Ana a creat un desert uşor şi inedit ce s-a numit „Iaurtul care întâlneşte marea“, în timp ce Robert a reuşit să creeze un desert complex, care a îmbinat armonios dulce, sărat şi iute compus dintr-o sferă de ciocolată cu mouse de caramel şi jeleu asiatic. 

Desertul preparat de Ana FOTO Pro TV

Robert a fost cel care a reuşit să-i impresioneze pe membrii juriului cu desertul său, câştigând astfel titlul de MasterChef 2017.

Desertul câştigător, preparat de Vlad Robert Petrescu FOTO Pro TV

Vlad Robert Petrescu, în vârstă de 32 ani, lucrează în propriul cabinet stomotologic. A urmat Liceul Jean Monnet şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“. În primul an de facultate a întâlnit-o pe fata care urma să îi devină soţie şi alături de care în prezent are o fetiţă în vârstă de 4 ani.

„De la chef Răzvan Exarhu am învăţat că gătitul înseamnă şi smerenie, de la chef Samuel am învăţat să fiu generos, de la domnul Liviu Popescu am învăţat să gătesc inteligent şi de la toţi trei, să fiu modest, le mulţumesc pentru asta“, declara Robert. Întrebat cum se împacă bucătăria cu stomatologia, Robert a răspuns: „Sunt geloase una pe alta, prin urmare mă epuizează. Cred că am ajuns în finală datorită faptului că am reuşit să inovez, să risc, să anticipez.“

citeste totul despre: