TVR iese din tipare cu un promo îndrăzneţ pentru emisiunea lui Virgil Ianţu: piesa lui Grasu XXL se aude în bibliotecă. „Este un manifest“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
promo castiga romania foto tvr

Televiziunea Română promovează emisiunea de cultură generală a lui Virgil Ianţu cu un promo îndrăzneţ, filmat într-una dintre cele mai frumoase biblioteci ale lumii pe muzica rapperului Grasu XXL.

Cel de-al doilea sezon al emisiunii-concurs „Câştigă România“, prezentată de Virgil Ianţu la TVR 2, va debuta pe 2 octombrie şi va fi difuzată în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 20.00.

Pentru a promova producţia, Televiziunea Română a făcut un pas în faţă şi a realizat un promo ieşit din tiparele cu care ne-a obişnuit: Virgil Ianţu apare alături de mai mulţi copii în Biblioteca Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“, iar coloana sonoră este piesa „Curaj“, semnată de rapperul Grasu XXL. 

Pe lângă promovarea emisiunii, însă, TVR a dorit să tragă un semnal de alarmă privind lipsa investiţiei în educaţie şi cultură. 

Biblioteca Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi este un loc despre care se vorbeşte prea puţin în România, dar pe care site-ul boredpanda.com a catalogat-o drept cea mai frumoasă bibliotecă din lume.

„Am avut surpriza să descopăr un loc superb care ar trebui vizitat de oricine măcar o dată. Un loc care trimite în alte timpuri şi care te îmbie la citit“, a spus prezentatorul TVR.

Lui Virgil Ianţu i s-au alăturat şi elevi ai Şcolii de Televiziune şi Film din Iaşi, împreună reuşind să realizeze un spot video puternic, memorabil, în centrul caruia se află cultura. „«Câştigă România!» este un format care a demonstrat că se poate. Un format românesc, care din primul sezon a acoperit o nevoie reală existentă în rândul publicului, nevoia de cultură. Promo-ul este un manifest, care face apel la nevoia de revoluţie culturală. Iar aceşti copii au arătat pasiune şi dorinţa de schimbare“, a declarat Virgil Ianţu.

Coloana sonoră este semnata de Grasu XXL şi a fost aleasă pentru că atinge un subiect sensibil. „Este o piesă mai veche care exprimă o problemă actuală, pe care ne dorim şi trebuie să ne propunem să o aducem spre atentie, pentru a trage un semnal de alarmă... lipsa investiţiei în educaţie“, explică Ianţu.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite