Protestele, la RTV şi Antena 3: „Incendiul nu a reuşit, lovitura de stat continuă“, „Fiecare protestatar a primit 100 de lei, câinii - 30 de lei“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posturile de ştiri România TV şi Antena 3 au catalogat protestele de stradă ca fiind o lovitură de stat, au afişat burtiere tendenţioase, iar primul chiar a anunţat că toţi cei prezenţi, inclusiv câinii, au fost plătiţi pentru a participa la manifestaţie.

Toate posturile de ştiri au acoperit protestele faţă de proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal, la care doar în Bucureşti au participat 20.000 de oameni, însă România TV şi Antena 3 au văzut şi de această dată lucrurile într-o altă manieră, ambele calificând manifestaţiile drept o lovitură de stat.

Televiziunea trustului Intact a afişat burtiera „Lovitură de stat în desfăşurare“, în timp ce Mircea Badea a afirmat că „se încearcă prăbuşirea unui Guvern cu manifestaţii de stradă“. Mai mult, în platoul Antenei 3 s-a făcut o paralelă între tragedia din Colectiv şi incendiul din Bamboo, insinuând că acesta din urmă a fost făcut după „aceeaşi reţetă“.

„Incendiul nu a reuşit, lovitura de stat continuă“, „Colectiv - Bamboo 2017. Scenariu bombă!“, a titrat Antena 3, în timp ce Badea a afirmat: „Reţeta este aceeaşi, arde un club, incendiul este mai nereuşit. Coincidenţa este prea mare: arde clubul, ies cetăţenii pe stradă, cade Guvernul.“

FOTO Aurelian Răileanu Facebook

image

Mai mult, tandemul Badea-Gâdea şi-a întrebat telespectatorii dacă ar ieşi în stradă pentru a protesta faţă de abuzuri, precizând că unii dintre protestatarii de duminică au avut un comportament de huligani, iar echipamentele Antenei 3 au fost vandalizate. „Am înţeles că unii au strigat: «Antena 3, nişte derbedei». Ca să cităm Piaţa Universităţii: «Mai bine derbedei decât securişti»“, a replicat Gâdea, potrivit HotNews.

De cealaltă parte, dar în aceeaşi notă, România TV a pus tunurile pe preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a făcut apariţia în mijlocul protestatarilor, gest pe care postul controlat de afaceristul şi fostul deputat Sebastian Ghiţă l-a prezentat astfel: „Iohannis forţează o lovitură de stat“, „Cum se încearcă destabilizarea ţării la nivel înalt“, „Iohannis este amendabil, suspendabil, arestabil“.

Prezentatoarea RTV a dezvăluit „pe surse“ că protestatarii au fost plătiţi după cum urmează: 100 de lei de persoană, copiii „ceva mai puţin“ – 50 de lei şi pentru câine 30 de lei.  

Ambele posturi, dar şi B1 TV, au prezentat într-o notă gravă un incident în timpul căruia un jandarm a fost agresat fizic. „Iohannis, miting neautorizat unde sunt atacaţi jandarmii“, „Un ofiţer de jandarmi a fost bătut de Iohannişti: rănitul e la Salvare“, au fost textele afişate de RTV. În realitate, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat pentru „Adevărul“ că respectivul jandarm nu a fost atacat de un protestatar, ci de un şofer nervos că traficul a fost restricţionat. 

Câteva dintre burtierele afişate de RTV în timpul protestelor, surprinse de Paginademedia.ro.

image image image image image image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite