Prezentatorul TV David Attenborough, la un pas de moarte în timpul unor filmări pentru un documentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sir David Attenborough s-a aflat la un pas de moarte în timpul unor filmări pentru un documentar, a dezvăluit un prieten şi un colaborator frecvent al realizatorului şi naratorului de programe de televiziune.

Alastair Fothergill, care a produs „Planet Earth” şi „Blue Planet”, a spus că Sir David Attenborough aproape şi-a pierdut viaţa filmând delfini în Bahamas, pentru serialul documentar „The Trials Of Life”, lansat în anul 1990, scrie nme.com, citat de News.ro. 

„Îl filmam pe David de sus pe o barcă ce avea o platformă din lemn pentru ca oamenii să se poată arunca în apă. Abia ce filmasem o scenă minunată, iar David era pe cale să se scufunde din nou, când un val puternic l-a izbit şi l-a dus sub acea platformă care a fost zdrobită”, a povestit Alastair Fothergill pentru Radio Times.

„Nu am uitat niciodată, pentru că David era în stare de inconştienţă şi era sânge peste tot şi îmi amintesc că m-am gândit: «Singurul lucru pe care nu ţi-l doreşti pe CV-ul tău este că eşti persoana care l-a ucis pe David Attenborough»”, a continuat el, precizând că din fericire, Sir David Attenborough s-a recuperat complet după acel incident.

David Attenborough, născut pe 8 mai 1926, este naturalist şi prezentator TV. Considerat o veritabilă „comoară naţională” a Marii Britanii şi devenit celebru pe plan mondial în special datorită vocii sale inconfundabile, David Attenborough s-a remarcat în calitate de realizator şi narator al unui număr impresionant de documentare de televiziune despre natură şi viaţa animalelor sălbatice.

 Este fratele mai tânăr al regizorului Richard Attenborough, care a murit în 2014. În vara anului 2016, o specie nou descoperită de leu marsupial, ai cărei reprezentanţi aveau mărimea unor pisici şi au dispărut de pe Terra în urmă cu cel puţin 18 milioane de ani, a primit numele celebrului naturalist britanic.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite