TV

Violenţă la TV după ora 23.00?

Violenţă la TV după  ora 23.00?

După ce ne-am speriat că emisiunile tip pamflet poli­tic vor fi interzise, luam o gură de aer primăvaratic şi votăm. Ce anume? Dacă eşti consumator de reali­ty show-uri, exprimă-ţi opţiunea faţă de proiectul de modificare a Codului audiovizual care vizează mutarea emisiunilor de acest gen după ora 23.00!

TV

S-a tras semnalul de alarmă!

S-a tras semnalul de alarmă!

Abandonul parental şi consumul de droguri, două dintre proble­mele grave cu care ne confruntăm astăzi îşi găsesc loc în firul poveştii celei mai noi producţii cinematografice a lui Stere Gulea – “Weekend cu mama”.

TV

Ştiaţi că...

Ştiaţi că...

 ... împăratul roman Caligula, într-unul dintre excesele sale binecunoscute, şi-a investit propriul cal în funcţia de senator? Iar cu o altă ocazie, a hotărât începerea unui război cu Poseidon, zeul mării.

Ieri m-am uitat pentru câteva ore la Antena 3 în perioada de maximă audienţă. Mă uit de vreo şase luni constant atât la Antena 3, cât şi la RTV. Documentez felul în care cele două posturi de televiziune influenţează opinia publică şi rezultatele eforturilor jurnaliştilor de la Antena 3 şi de la RTV şi ale invitaţilor acestora de a promova o agendă pe care eu o percep ca fiind toxică.

acum 5 luni · comentarii (46)

La două săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor grile de programe ale fostei Televiziuni publice din România, devenită din ianuarie, prin voinţa majorităţii parlamentare care a dus la îndeplinire ordinele lui Liviu Dragnea, o Struţo-Cămilă, mai precis un neprecizat, dar pernicios amestec între Televiziune de Stat, Televiziune de partid şi Televiziune guvernamentală, se pot trage câteva concluzii.

acum 8 luni · comentarii (10)

De la 1 aprilie (nu, nu e nici o păcăleală) TVR a început - se zice - o viaţă nouă. S-a văzut cu datoriile plătite graţie alocaţiei bugetare hotărâte de guvernul Grindeanu. Plătită din banii contribuabililor amăgiţi că nu mai achită taxa de abonament. Şi, vorba unui articol din revista Forbes, după această minunată veste, instituţia din Calea Dorobanţi o ţine tot într-o sărbătoare.

acum 8 luni · comentarii (7)

La mijlocul lunii aprilie, mai exact începând cu data de 17, principalele canale (TVR 1 şi TVR 2) ale Televiziunii publice din România - spuneţi-i pe mai departe cum vreţi, cum vă este la îndemână sau cum vă mai amintiţi numele îmbătrânitei, abandonatei instituţiei a cărei primă ieşire în eter s-a produs la 31 decembrie 1956 - vor funcţiona în conformitate cu noi grile de programe.

acum 8 luni · comentarii (32)

Strategia de schimbare editorială a Antenei 3, care a uimit analiştii media şi despre care am scris de curând, devine destul de previzibilă: în spatele unei imparţialităţi şi a unei campanii de „împăcare” a celor două „tabere”, din Piaţa Victoriei şi Cotroceni, se află de fapt dorinţa anteniştilor de a-şi recăpăta publicitatea pierdută, o gaură serioasă în bugetul televiziunii.

acum 10 luni · comentarii (13)