TV

Reţetă culturală

Reţetă culturală

Ecranizată de multe ori şi cu actori de marcă în distribuţie, pelicula nu are prea mari şanse să se ridice la nivelul creaţiei lui Tolstoi. Capodopera „Anna Karenina“ este şi la ora actuală unul dintre cele mai bune romane sociale, care descrie realist o întreagă epocă din viaţa societăţii ruseşti de după reformă. Timp de patru ani, Tolstoi a luptat pentru cea mai bună versiune a creaţiei sale, iar rezultatul va rămâne

TV

„Clarvăzătorii“, un show cu paranormali

„Clarvăzătorii“, un show cu paranormali

La Kanal D, toamna se numără clarvăzătorii! Din octombrie, actorul Marius Chivu va fi gazda unui spectacol în care oameni cu puteri supranaturale îşi vor da măsura valorii. Din juriul de specialitate, care va departaja concurenţii, face parte celebrul iluzionist Leonard Iozefini.

TV

Lansări CD

Lansări CD

Mi Plan Artist:   Nelly Furtado; Casa  de discuri: © Universal Music România Cel mai nou album al artistei internaţionale Nelly Furtado, al patrulea la număr, este „Mi

TV

Noutăţi

Noutăţi

„Happy Hour“, emisiunea lui Cătălin Măruţă de la PRO TV, şi „Aniela“, primul serial românesc de epocă, pot fi vizionate şi pe internet.

TV

Clubul devoratorilor de TV

Clubul devoratorilor de TV

Vacanţă de star : Iulia Vântur a fost în Hawaii Prezentatoarea Ştirilor Pro TV de weekend şi coprezentatoarea longevivei emisiuni „Dansez pentru tine“, ajunsă la cel de-al VIII-lea

TV

Suntem înrudiţi cu toţii

Suntem înrudiţi cu  toţii

Genetică.  Documentarul „Arborele genealogic al omenirii“, care are premiera la 27 septembrie, de la ora 21.00, pe National Geographic, va demonstra legăturile de rudenie dintre oameni.

Nici nu apucasem încă să public comentariul despre decizia Comitetului Director al Televiziunii Române de a interzice selectiv şi discriminatoriu colaborările cu alte instituţii media ale angajaţilor instituţiei şi, iată, am aflat că aceiaşi interimari, numiţi în funcţii de pixul, la fel de tranzitoriu al d-nei Doina Gradea, au mai făcut o nefăcută. S-au mai dat o dată în stambă.

luna trecuta · comentarii (11)

În urmă cu aproape o lună şi mai bine, cândva prin preajma Crăciunului, doamna Doina Gradea, director general al Societăţii Române de Televiziune, iar a luat lumina de la domnul Cristian Zgabercea. Şi el, precum dl. Darius Vâlcov, un om de o valoare rară fiindcă e trimis în judecată pentru o mulţime de matrapazlâcuri comise sub înaltul patronaj al d-lui Nicuşor Constantinescu, bolnavul închipuit de la Constanta.

luna trecuta · comentarii (8)

Ieri m-am uitat pentru câteva ore la Antena 3 în perioada de maximă audienţă. Mă uit de vreo şase luni constant atât la Antena 3, cât şi la RTV. Documentez felul în care cele două posturi de televiziune influenţează opinia publică şi rezultatele eforturilor jurnaliştilor de la Antena 3 şi de la RTV şi ale invitaţilor acestora de a promova o agendă pe care eu o percep ca fiind toxică.

acum 8 luni · comentarii (46)

La două săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor grile de programe ale fostei Televiziuni publice din România, devenită din ianuarie, prin voinţa majorităţii parlamentare care a dus la îndeplinire ordinele lui Liviu Dragnea, o Struţo-Cămilă, mai precis un neprecizat, dar pernicios amestec între Televiziune de Stat, Televiziune de partid şi Televiziune guvernamentală, se pot trage câteva concluzii.

acum 11 luni · comentarii (10)

De la 1 aprilie (nu, nu e nici o păcăleală) TVR a început - se zice - o viaţă nouă. S-a văzut cu datoriile plătite graţie alocaţiei bugetare hotărâte de guvernul Grindeanu. Plătită din banii contribuabililor amăgiţi că nu mai achită taxa de abonament. Şi, vorba unui articol din revista Forbes, după această minunată veste, instituţia din Calea Dorobanţi o ţine tot într-o sărbătoare.

acum 11 luni · comentarii (7)

La mijlocul lunii aprilie, mai exact începând cu data de 17, principalele canale (TVR 1 şi TVR 2) ale Televiziunii publice din România - spuneţi-i pe mai departe cum vreţi, cum vă este la îndemână sau cum vă mai amintiţi numele îmbătrânitei, abandonatei instituţiei a cărei primă ieşire în eter s-a produs la 31 decembrie 1956 - vor funcţiona în conformitate cu noi grile de programe.

acum 12 luni · comentarii (32)

Strategia de schimbare editorială a Antenei 3, care a uimit analiştii media şi despre care am scris de curând, devine destul de previzibilă: în spatele unei imparţialităţi şi a unei campanii de „împăcare” a celor două „tabere”, din Piaţa Victoriei şi Cotroceni, se află de fapt dorinţa anteniştilor de a-şi recăpăta publicitatea pierdută, o gaură serioasă în bugetul televiziunii.

acum 1 an · comentarii (13)
Postari Recente