Linşarea zilei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară au fost două teme de discuţii la emisiunea lui Mihai Gâdea: Soros şi Kovesi. Mihai Gâdea, care este implicat într-un proces de calomnie împotriva şefei DNA şi este şeful unui trust finanţat de un comunist şi securist notoriu aflat, în prezent, în puşcărie datorită DNA-ului.

Mihai Gâdea a vorbit aproape non-stop, în primele 90 de minute, despre Soros. În primele 30 de minute a construit atent credibilitatea lui Roger Stone, pe care l-a prezentat drept strategul de încredere al celor mai puternici preşedinţi americani. S-a folosit de pozele de pe site-ul acestuia cu Nixon, Reagan, Bush din tinereţe, de o fotografie recentă cu Trump şi de un interviu al acestuia acordat Info Wars, al lui Alex Jones, despre George Soros. Pentru a da greutate şi mai multă argumentelor sale, a apelat şi la o emisiune a lui Glen Beck şi la un interviu vechi de la emisiunea americană „60 de minute“.

Roger Stone a cerut execuţia lui Hilary Clinton după ce a făcut-o public o „pi...ă“ (cunt). Acelaşi Stone a declarat public că Bush şi Clinton au omorât zeci de oameni pe ascuns, că nu este explicabilă prăbuşirea turnurilor de la atacurile teroriste de pe 11 septembrie şi că Bush a vrut să îl ucidă pe Reagan. Pentru declaraţiile sale absolut aberante, Stone a fost dat afară de Trump. Din cauza unor declaraţii violente, rasiste şi sexiste, Stone este interzis de CNN şi MSNBC – două dintre cele mai mari companii media din lume. Alex Jones este considerat şi el un ţăcănit şi a fost acuzat de fosta soţie de violenţă şi de nebunie. Este cel care a lansat ipoteza că NASA are colonii secrete de copii pe Lună. Glen Beck a fost dat afară de la Fox News pentru teoriile sale trăsnite. Interviul din „60 de minute“ a fost interpretat maliţios şi au existat câteva greşeli grave de traducere din engleză în română.

Invitaţii lui Gâdea au fost aleşi si prezentaţi în acelaşi fel:

Răzvan Savaliuc, jurnalist adevărat şi cinstit. Savaliuc este invitatul permanent al Antenei 3 şi semipermanent al RTV, în proces cu şefa DNA pentru calomnie din 2014. Jurnalist foarte apropiat de securistul Sorin Roşca Stănescu şi de Vîntu şi autorul unei investigaţii foarte dure despre Caracatiţa Crescent a lui Voiculescu în 2001. Prezenţa lui la Antena 3 este tipică invitaţilor permanenţi: om lipsit de orice urmă de coloană vertebrală, capabil să spună sau să scrie orice pentru a îndeplini comanda primită.

Savaliuc, cu numai două zile în urmă, afirma, tot la Antena 3, că ar trebui eliminaţi toţi oamenii lui Soros din administraţie aşa cum îi elimină Erdogan pe cei suspectaţi că ar fi suporterii lui Gulen. Savaliuc a explicat într-un mod absolut eronat şi manipulativ că Liviu Dragnea nu ar putea să aibă acţiuni la purtător la TELDRUM deoarece nu este înregistrat ca acţionar al firmei.

Harnagea, fost director SIE, mare expert şi mare patriot. Harnagea, un fost jurnalist mediocru, este anchetat de DNA în dosarul EADS. În intervenţia sa, sugerează că Soros urmăreşte controlul României prin finanţarea ONG-urilor şi că ONG-urile sunt construite pentru a prelua puterea politică. În mod ironic, fundaţia pe care a înfiinţat-o Harnagea a primit un sediu de la RA-APPS, unde a funcţionat din 2009 până în 2014. În sediul fundaţiei stătea mama domnului Harnagea, care a fost evacuată deoarece fundaţia era datoare cu vreo 20.000 de euro la chirie.

Adrian Dobre, purtător de cuvânt al PSD. Dobre este un apropiat al lui Dragnea, cel care a lansat atacuri foarte dure împotriva DNA şi a lui Soros. Dobre, om care a fost dat afară din guvernul tehnocrat pentru incompetenţă şi este într-un proces cu Cristian Ghinea, sugerează că tehnocraţii sunt un rezultat al intervenţiilor lui Soros.

Mugur Ciuvică, invitat permanent al Antenei 3, mare expert. Ciuvică este în proces cu şefa DNA pentru calomnie din 2014 şi este cel care a declarat în mod repetat că protestele din iarnă au fost mâna securiştilor şi a sorosiştilor. În emisiune, a acuzat FDSC (cel mai mare ONG din România) că ar fi un ONG al lui Soros şi că acest fapt ar fi motivul pentru care firma sa nu a primit un grant din fondurile norvegiene pe care FDSC le administrează. De asemenea, în stilul cunoscut, spune cu tupeu şi, bineînţeles, eronat că toate fondurile norvegiene din Slovacia, din Ungaria, din Polonia şi din Cehia sunt administrate de ONG-urile lui Soros.

Daniel Zamfir, deputat PNL. Daniel Zamfir se întâmplă să fie soţul Oanei Stancu, una dintre vedetele cele mai importante ale Antenei 3. Menţionat de DNA în procesul de corupţie al lui Aristotel Căncescu şi criticat dur de ONG-uri pentru activitatea sa şi pentru poziţiile sale politice. Daniel Zamfir este, din păcate, încă un politician toxic care face PNL impalatabil pentru mulţi liberali.

Daniel Savu, mare expert şi patriot. Savu este un fost ofiţer SRI transferat în PSD Ploieşti, omul de încredere al lui Ghiţă, invitat permanent la RTV şi semipermanent la Antena 3. A demisionat din PSD şi l-a urmat pe Ghiţă în PRU. În conflict deschis cu DNA, numele lui apare Într-o mulţime de scandaluri de corupţie. Este cel care a făcut declaraţia asta halucinantă în noiembrie 2016: „Toţi cei pe care i-a chemat Klaus Iohannis acum un an la consultările cu societatea civilă au fost plătiţi, la un moment dat, de George Soros. Niciunul de acolo nu a reprezentat strada, fiecare reprezenta câte un ONG. Planul cu domnul Cioloş era mai demult. Absolut toţi oamenii care au fost la consultările cu Iohannis au fost plătiţi de Soros“.

Ce face Antena 3 - nu numai la Sinteza zilei - nu este jurnalism, ci cel mai adesea linşaj mediatic. Tipul de componenţă a panelului de invitaţi a lui Gâdea este din ce în ce mai răspândită la Antena 3 şi la RTV. Emisiunile lui Gâdea şi ale RTV-ului sunt oripilante prin manipularea pe faţă şi generează o binemeritată greaţă celor capabili de gândire critică. Din păcate, dacă nu expunem tipul ăsta de jurnalism mârlănesc, Antena 3 şi RTV vor continua să fie principalele mecanisme de promovare a clasei politice. Iar oameni ca Firea, Olguţa, Pop, Ghiţă, Dragnea vor continua să fie rezultatul final.

Verificarea surselor şi a invitaţilor lui Gâdea mi-a luat mai puţin de o oră.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite