Hackerii au publicat date personale ale starurilor din „Game of Thrones“ şi cer o răscumpărare uriaşă pentru ca noile episoade să nu apară online

Hackerii au publicat date personale ale starurilor din „Game of Thrones“ şi cer o răscumpărare uriaşă pentru ca noile episoade să nu apară online

Printre numerele de telefon făcute publice de hackeri este şi cel al actriţei Emilia Clarke FOTO HBO

Hackerii care au spart serverele HBO au publicat o listă cu numerele de telefon ale actorilor din „Game of Thrones“ şi scenariile serialului şi cer o recompensă uriaşă pentru ca noile episoade ale producţiei să nu apară online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o filmare care conţine un mesaj semnat de „domnul Smith“ şi destinat directorului executiv al HBO, Richard Plepler, hackerii au cerut ca în termen de trei zile să primească câteva milioane de dolari, în caz contrar urmând să publice noile episoade din sezonul 7 „Game of Thrones“, precum şi alte date confidenţiale, scrie The Guardian

Hackerii cer „salariul câştigat în şase luni în bitcoin“, precizând că într-un an obţin între 12 şi 25 de milioane de dolari de la companiile pe care le atacă şi le şantajează. 

Hackerii susţin că deţin 1,5 TB de date, dar reprezentanţii HBO au trasmis că nu cred că e-mailul companiei a fost compromis, deşi au recunoscut „un furt de informaţii“.

Împreună cu filmarea, grupul de hackeri a făcut publice şi scenariile a cinci episoade „Game of Thrones“, inclusiv pe al celui difuzat recent, parole ale administratorilor HBO, dar şi un document cu numerele de telefon şi adresele de e-mail ale unor staruri precum Peter Dinklage (Tyrion), Lena Headey (Cersei) şi Emilia Clarke (Daenerys). 

Episodul patru din sezonul şapte „Game of Thrones“, intitulat „The Spoils of War“, a apărut pe platforma Reddit înainte cu două zile de premiera oficială de pe HBO. 

Nu este pentru prima dată când HBO se confruntă cu scurgeri de informaţii ce vizează îndrăgitul serial. În 2015, hackerii au pus mână pe primele patru episoade din sezonul 5 „Game of Thrones“, înainte ca acestea să fie lansate oficial. 

citeste totul despre: