Discovery Channel îşi întrerupe emisia timp de o oră pentru a sărbători Ora Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discovery Channel sărbătoreşte, sâmbătă, Ora Pământului şi îşi va întrerupe programul în intervalul orar 20.30 - 21.30, informează postul de televiziune într-un comunicat. Înainte şi după întreruperea emisiei, postul va difuza două documentare tematice.

Discovery Channel România se alătură celei mai mari mişcări de mediu din istorie, Earth Hour (Ora Pământului), iniţiată de World Wild Fund for Nature (WWF) şi sărbătorită la nivel global în ultima sâmbătă din luna martie. Ora Pâmântului pică anul acesta pe 25 martie, ocazie cu care Discovery Channel îşi va întrerupe programul obişnuit, în intervalul 20.30 - 21.30, când pe ecran va rula un mesaj special care va încuraja telespectatorii să stingă lumina. În plus, înainte şi după eveniment, vor fi difuzate două documentare care dezbat problema resurselor planetei Pământ şi a impactului omului asupra biodiversităţii.

„Pentru că se încadrează foarte bine în campania #ÎncepeCuCeva, pe care am pornit-o anul trecut, am ales să susţinem iniţiativa WWF încurajându-ne telespectatorii să stingă lumina şi, deci, televizorul, de Ora Pământului. Ca să fie cât se poate de clar mesajul nostru, în ora respectivă, nu vom difuza niciun program pe Discovery Channel în România. Mai mult decât atât, ca să şi explicăm contextul în care transmitem acest mesaj, înainte de Ora Pământului, am programat documentarul Seceta ucigaşă, iar după Ora Pământului - Racing Extinction“, a spus Ada Roseti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală şi de Est. 

Ce documentare puteţi vedea 

Iată mai jos câteva informaţii despre cele două documentare de pe Discovery Channel:

·         „Seceta ucigaşă“ - difuzare pe Discovery Channel, între 18.30 - 20.30

Apa, pe care cândva o găseam din abundenţă, a devenit o problemă complicată şi o resursă tot mai greu de găsit. S-au făcut multe eforturi pentru a diminua consumul de apă din vestul SUA, dar oare ca să schimbăm cu adevărat ceva e suficient să facem duşuri mai scurte şi să renunţăm la peluzele înverzite? Seceta din ultima vreme a diminuat debitul cândva impresionant al fluviului Colorado, principala sursă pentru cei mai mulţi consumatori de apă din vestul SUA. Experţii se întreabă însă dacă nu cumva - mai mult decât alegerile consumatorilor şi capriciile vremii - de vină pentru cele mai grave crize ale apei sunt anumite politici lipsite de o viziune pe termen lung şi o planificare superficială.

Realizatorii de documentare premiaţi cu Oscar, Rob Epstein, Jeffrey Friedman, Barbara Kopple, Alan şi Susan Raymond, alături de regizorul premiat la Sundance Jesse Moss semnează acest program care dezvăluie o realitate sumbră: în curând, e posibil ca 40 de milioane de americani să rămână fără apă suficientă. Programul propune însă şi soluţii inovatoare pentru ca această resursă atât de preţioasă pentru generaţiile viitoare să fie conservată. Astfel, Seceta ucigaşă aduce laolaltă cercetători cu experienţă, experţi în domeniul apelor, reprezentanţi ai Guvernului Federal al SUA, fermieri, dar şi oficiali aflaţi în prima linie a frontului în criza apei.

·         „Racing Extinction“ - difuzare pe Discovery Channel, între 21.30 - 23.30

Regizorul Louie Psihoyos, alături de echipa care a realizat filmul premiat cu Oscar „The Cove“ (Golful), adună un grup de artişti şi activişti pentru protecţia mediului într-o operaţiune derulată sub acoperire, având ca obiectiv să dezvăluie lumea ascunsă a speciilor în pericol de dispariţie şi lupta pentru protejarea lor. Străbătând tot globul pentru a se infiltra pe cele mai periculoase pieţe negre şi apelând la tehnologii performante pentru a urmări legătura dintre emisiile de carbon şi dispariţia anumitor specii, documentarul surprinde imagini uluitoare, care vor schimba cu adevărat modul în care privim lumea.

Campania care marchează Ora Pământului va fi comunicată on-air prin promo-uri şi bumpere pe Discovery Channel şi în mediul digital, pe pagina de Facebook Discovery România şi pe website, la adresa http://www.discovery.ro/noutati/ora-pamantului/.

De asemenea, Discovery se alătură şi activităţilor derulate de WWF în Bucureşti. Din 2011, Ora Pământului a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci şi să-şi schimbe comportamentul, pentru a diminua impactul negativ asupra naturii.

Astfel, sub îndemnul „Dăruieşte naturii energia ta“, oricine consideră că mediul este un subiect important este invitat să îşi investească propria energie pentru a-l proteja. Bucureştenii sunt aşteptaţi sâmbătă în Parcul Izvor, unde pot participa la activităţi educative pentru toată familia şi la o tură cu bicicletele, organizată de Adevăraţii VeloPrieteni. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.ora-pamantului.ro.

Despre Earth Hour

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite