Demisii la vârful echipei care organizează Eurovision 2017: reacţia EBU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi membri importanţi din rândul organizatorilor Eurovision 2017 au demisionat, însă oficialii televiziunii publice din Ucraina dau asigurări că pregătirile pentru grandioasa competiţie nu sunt afectate de aceste plecări.

21 de membri ai radiodifuzorului public din Ucraina (UA: PBC), inclusiv doi producători executivi, managerul evenimentului şi şeful departamentului de publicitate, au abandonat proiectul Eurovision 2017, invocând faptul că 

au fost deposedaţi de majoritatea reponsabilităţilor lor în luna decembrie, după ce un nou director a fost numit la conducerea comitetului de organizare. 

Producătorii executivi Victoria Romanova şi Oleksandr Kharebin au afirmat şi că decizia de a creşte bugetul pentru organizarea Eurovision 2017 de la 22 de milioane de euro la 29 de milioane de euro înseamnă o pierdere de aproximativ 8 milioane de euro pentru postul public ucrainean. 

Pe de altă parte, directorul adjunct al televiziunii din Ucraina, Pavlo Hrytsak, a anunţat că totul se desfăşoară conform planului, iar prim-ministrul Volodymyr Groysman a declarat că nimic nu ameninţă organizarea Eurovision 2017 la Kiev, potrivit Agerpres

Totodată, reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul Eurovision din anul 1956, au reacţionat, precizând că au solicitat televiziunii ucrainene „să rămână fidelă calendarului de organizare“.

„Membrii echipei care au demisionat au jucat un rol esenţial în planificarea Eurovision 2017 şi le mulţumim pentru munca depusă. Am anunţat UA: PBC că este foarte importantă aplicarea rapidă şi eficientă a planului deja convenit, în pofida schimbărilor de personal, şi că ne menţinem programul stabilit iniţial şi etapele care au fost stabilite şi aprobate de grupul de referinţă pentru a asigura o competiţie de succes în luna mai“, se arată în comunicatul transmis de EBU.

    

Show-urile din cadrul Eurovision 2017 se vor desfăşura pe 9, 11 şi 13 mai la Kiev. Ucraina a câştigat dreptul de a găzdui evenimentul după ce Jamala a fost desemnată câştigătoarea Eurovision 2016, datorită interpretării controversatei piese „1944“, în care se vorbeşte despre deportarea în masă a tătarilor din Crimeea de către Stalin în Al Doilea Război Mondial.

Un total de 43 de ţări s-au înscris la ediţia din acest an, între care şi România, şase dintre acestea fiind calificate direct în marea finală: Ucraina, în calitate de ţară organizatoare, şi Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Franţa, cele cinci mari state finanţatoare.

15 artişti români luptă pentru biletul spre scena din Kiev în cadrul semifinalei Eurovision România 2017 de pe 26 februarie, finala Eurovision România 2017 fiind programată pentru data de 5 martie. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite