Declaraţiile învinşilor din finala Supravieţuitorul: „Lucian a luptat, dar nu m-a impresionat cu nimic“. Ce spune Dragoş Bucurenci despre câştigător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reality-show-ul „Supravieţuitorul“ şi-a ales câştigătorul - Lucian Lupu (Zapp), în vârstă de 24 de ani, din Ploieşti. Finaliştii Otniela şi Iulian,  Andrei şi prezentatorul Dragoş Bucur au împărtăşit pentru „Adevărul“ impresiile lor despre marea finală şi câştigător şi au vorbit despre ce a însemnat toată această experienţă pentru ei.

Iulian Pîtea (19 ani) - Sportiv de performanţă, Finalist supravieţuitorul

Te simţi dezamăgit că ai pierdut la distanţă de un vot?

Sincer, nu sunt dezamăgit. Nu pot să zic că nu mi-aş fi dorit să câştig premiul că asta ar fi ca proverbul „vulpea când nu ajunge la struguri spune că sunt acri“, doar că nu ăsta a fost interesul meu când am ajuns în concurs. Eu am luat-o treptat. Înainte îmi doream să mă selecteze să ajung în concurs, apoi să supravieţuiesc cu tribul meu, să mă modelez după ei să nu mă dea afară, să ajung la reuniune, la reuniune să rezist şi aşa mi-am creat propriile obiective. 

Dar sunt foarte bucuros pentru Zapp, are o ambiţie de fier, chiar şi-a dorit, doar că de un singur lucru îmi pare rău: decizia luată de membrii juriului, pentru că acest lucru va rămâne în istorie. Aici mă refer ca şi exemplu în societate. Nu-l subestimez pe Zapp, deşi aşa cum am spus şi în timpul concursului, opinia mea despre el a fost foarte simplă, că nivelul lui este sub nivelul oceanului, dar în ciuda faptului că e Zapp, a dat dovadă de foarte multă motricitate, echilibru şi toate la un loc au demonstrat că are o ambiţie foarte mare şi asta l-a adus aici.

Iulian Pîtea FOTO Pro TV

image

De ce crezi că nu te-au ales pe tine?

Dacă aş fi fost în locul lor, probabil din cauza frustrării şi a invidiei, aş fi votat şi eu tot cu el, cu toate că e puţin ciudat să stai cu atâţia oameni, atâta timp şi să votezi altă persoană, care n-a făcut parte din jocul nostru, din problemele noastre, din lucrurile bune, doar că aşa au simţit ei şi frustrările au ieşit la iveală. Exact cum se întâmplă pe calculator când ceva se încarcă 99% şi apoi îţi dă eroare. Cam asta am simţit eu acum, că am ajuns până în ultimul moment şi acolo s-a tăiat.

Crezi că vârsta ta a reprezentat un dezavantaj?

A fost şi un dezavantaj, dar şi un avantaj, pentru că în momentul în care eu simţeam nevoia să mă folosesc de vârsta mea, o făceam, puteam să beneficiez de anumite lucruri în trib şi eram protejat de ei, iar când aveam posibilitatea eram cel matur şi atunci eram în mod egal cu ceilalţi.

Care au fost cele mai grele momente?

Cele mai dificile momente au fost la început, până m-am adaptat, până am început să-i cunosc pe ceilalţi şi să-mi dau seama de tipologia fiecăruia, pentru că asta am făcut eu - doar am tăcut, i-am ascultat, i-am lăsat să vorbească, i-am aprobat chiar dacă nu era aşa, n-am vrut să intru în conflicte, iar ăsta a fost un lucru foarte greu pentru mine, pentru că a trebuit să fiu răbdător, să nu mă enervez, deşi spre final începusem să-mi pierd răbdarea, Zapp, de exemplu, m-a scos din minţi.

Ce ai învăţat din această experienţă?

În primul rând, m-am dezvoltat eu ca individ, mai mult decât credeam că o să reuşesc în 44 de zile, şi mi-am demonstat mie că sunt mult mai puternic decât toţi cei care au fost acolo, doar că aşa cum s-a şi văzut în finală, într-o oarecare măsură am depins şi de noroc. Frustrările membrilor juriului au ieşit la iveală şi totodată caracterul lor, dar am învăţat foarte multe lucruri constructive, pe care mulţi nu le pot înţelege dacă nu au avut parte de acea experienţă şi lucruri care mi-au schimbat complet percepţia despre lume, despre societate, despre familie şi absolut orice. Înainte de toată acţiunea asta eram puţin imatur. Eram copil şi nu eram îndeajuns de vertical, ceea ce s-a văzut şi pe parcursul jocului, am avut câteva greşeli, dar în momentele alea de greutate, de suferinţă, am putut să stau eu cu mine, am putut să mă descopăr şi să fac lucruri pe care nu le puteam face acasă şi consider că m-am maturizat într-un mod bun, foarte repede şi sunt foarte bucuros că am avut parte de această experienţă.

Otniela Sandu (27 de ani) - Make-up artist, Finalistă Supravieţuitorul

image

Otniela Sandu FOTO Pro TV

   

Eşti dezamăgită că nu te-au votat foştii tăi colegi?

Pot să spun că mi-aş fi dorit să câştig concursul pentru că aş minţi dacă aş spune că nu, dar mă aşteptam cumva la rezultatul acesta pentru că era o variantă mai uşoară Zapp. Nimeni nu a intrat în conflict cu el, a venit cumva din exterior, şi atunci noi ne-am eliminat din joc unul pe altul, aşa că el a fost varianta mai uşoară.

Ce ai învăţat din această experienţă?

Am învăţat că trebuie să te ţii de principiile pe care le ai şi că trebuie să crezi în tine chiar dacă ceilalţi nu cred în tine. 

Regreţi ceva?

Probabil că singurul regret ar fi că am acordat încredere mai mare unor persoane care nu ar fi meritat şi am lăsat pe planul doi alte persoane care meritau încrederea mea. 

Eşti singura fată care a ajuns în finală, deşi spuneai că nu te aşteptai să ajungi până aici.

Spuneam că nu credeam că o să ajung până în acest punct pentru că nimeni nu mi-a dat nicio şansă încă de la început şi atunci m-am gândit că voi fi eliminată. Atunci am luptat şi am încercat să nu ies din joc şi se pare că am reuşit. Oricum, am o ambiţie şi o voinţă foarte mari atunci când îmi propun ceva. 

Care au fost cele mai dificile momente?

Au fost multe, unul din ele fiind atunci când am schimbat tribul şi nu a fost şi Raisa cu mine, pentru că a fost persoana de care m-am apropiat şi pe care mi-aş fi dorit-o cu mine în trib. Un alt moment greu a fost atunci când am ajuns în cel de-al doilea trib şi fetele de acolo nu m-au acceptat şi eram taxată pentru orice lucru pe care îl făceam, plus condiţiile, clima, lipsa hranei, au fost multe momente grele, dar lucrurile astea m-au ambiţionat şi m-au făcut să merg mai departe în fiecare zi.

Andrei Zamfir (27 de ani) - Consultant IT, Membrul juriului Supravieţuitorul

Andrei Zamfir FOTO Pro TV

image

Tu ai fost singurul care a votat-o pe Otniela. De ce ai văzut-o pe ea învingătoare?

Pentru că a avut un joc social care pe mine m-a impresionat. În primul rând, a avut ceea ce mi-a lipsit mie ca să fac un joc perfect: a fost diplomată, a încercat să se facă plăcută, a evoluat foarte mult în acest joc, a fost foarte ambiţioasă. Zapp, într-adevăr, a luptat, dar nu m-a impresionat cu nimic. Din punctul meu de vedere, eu m-aş fi descurcat la fel sau poate chiar mai bine decât el pe Insula Exilului. Nu avea cum să mă impresioneze asta, au fost nişte condiţii pentru care nu a avut de ales, a trebuit să le accepte şi să meargă mai departe. Iulian a făcut o greşeală foarte mare în momentul în care şi-a dat două voturi pentru mâncare, într-un joc în care nu trebuie să primeşti niciun vot. Atunci m-a dezamăgit cel mai mult Iulian. Apoi când a avut încredere în Robert când i-a zis că eu vreau să-l votez, dar eu nu voiam să-l scot pe el afară, nici nu s-a pus problema asta.

Eşti dezamăgit că n-ai ajuns în finală, deşi ai fost unul dintre cei mai puternici concurenţi?

Nu sunt deloc dezamăgit, n-am fost nici atunci dezamăgit, am avut nişte obiective pe care mi le-am îndeplinit, am învăţat foarte mult de aici şi cred că experienţa asta valorează mult mai mult decât 100.000 de euro sau oricare ar fi fost premiul.

Care a fost cel mai greu moment din competiţie?

Primul cel mai greu moment a fost prima noapte, când am realizat că totul e pe bune, apoi prima ploaie, prima foame, iar pentru mine a devenit din ce în ce mai greu, pentru că la fiecare imunitate intram cu o presiune foarte mare psihică, ştiam că dacă o s-o pierd, o să plec acasă. A fost tot mai greu cu cât mă apropiam de final, iar la final am ajuns foarte obosit şi motivaţia mea s-a dus pe apa sâmbetei. Poate din cauza juraţilor, din cauza ostilităţilor pe care le aveam în trib, ştiam că nu vor vota obiectiv şi pe de o parte m-am gândit că ar fi mai bine să dau şansa altcuiva care are o şansă mai mare la votul final. Totodată am luptat. Am fost cumva între, dar mi-a lipsit fărâma aia de motivaţie şi de energie. Atunci a fost un moment greu pentru că am avut de ales şi n-am putut să mă mobilizez, dar am învăţat şi din asta. De exemplu, la Zapp apreciez cel mai mult pentru că a venit şi a ştiut din prima clipă că o să câştige. 

Tu ai fost acuzat de intrigi şi trădări pe parcursul jocului. De ce crezi că s-a întâmplat asta?

E normal să fiu acuzat de intrigi şi de trădări pentru că toţi încercau să scape de mine şi au încercat să bage zâzanie. Întotdeauna se întâmplă aşa cu concurenţii puternici, bagi râcă în trib pentru a fi votat afară. Nu avea cum să fie altfel, eu nu-i judec, şi-au jucat jocul lor, chiar mi se pare OK.

Ce crezi că ai învăţat din această experienţă?

În acest joc pot să zic că am intrat ca un robot şi am ieşit om, mult mai uman. Am învăţat să am răbdare, să găsesc la oameni lucruri care îmi plac, de care pot să mă folosesc pentru a-i accepta lângă mine, să fiu mult mai tolerant, mult mai rezistent, am căpătat o încredere mai mare în mine pentru că eu nu m-am văzut în finală. Mi-am propus să ajung în ultimii cinci şi acolo am rămas, se pare. Atât mi-am propus, atât am rămas. Poate am învăţat să ţintesc mai sus.

Dragoş Bucurenci (35 de ani) - prezentator Supravieţuitorul

Dragoş Bucurenci FOTO Pro TV

dragos bucurenci
dragos bucurenci

Cum ţi s-a părut acest prim sezon de „Supravieţuitorul“?

Mi s-a părut foarte bine realizat şi că a semănat foarte mult cu ceea ce am văzut în afară. Sigur că au fost nişte diferenţe, în primul rând durata, dar mi se pare că pentru un prim sezon s-a descurcat foarte bine. Mie mi-a plăcut foarte mult. Cred că a fost puţin mai mult joc social şi vorbă decât în formatul american, sigur că erau mai multe variante în care se putea face, mie mi-a plăcut aşa cum a fost.

Se putea face mai mult?

Sincer, eu nu cred. Cred că după luptă mulţi viteji se arată, cred că reţeta folosită a fost foarte bună. Singurul lucru care, cu siguranţă, ar fi dat rezultate mai bune ar fi fost episoadele mult mai scurte. Dar asta e o chestiune care până la urmă ţine de un balans între cheltuielile de producţie şi publicitate. Mă tem că nu e o decizie care se poate lua cu uşurinţă. Singur că din orice produs dacă faci ceva comprimat o să obţii ceva care e mult mai alert. Asta aş zice că a fost diferenţa majoră dintre formatul românesc şi cel american, unde americanii scot 45 de minute, noi am scos 185 de minute şi oricât de genial ai fi, nu poţi să obţii aceeaşi concentrare de poveste.

Eşti mulţumit de audienţe?

Mie mi se pare că formatul a mers foarte bine oricând nu s-a confruntat cu „Chefi la cuţite“ şi mi se pare că sunt puţine programe noi care ar putea să reziste unei asemenea confruntări cu cel mai bun program al Intactului. De fiecare dată când emisiunea nu a fost în acelaşi interval cu „Chefi la cuţite“, a fost lider de audienţă, ceea ce, iarăşi, o emisiune nouă, o emisiune care solicită telespectatorului să fi urmărit episoade anterioare, a reuşit să prindă telespectatori care o vedeau probabil pentru prima dată şi rămâneau în faţa televizorului, deci eu zic că s-a descurcat foarte bine, însă în aceste condiţii grele, în care a trebuit să se lupte cu un adversar redutabil. Eu aici sunt de părerea lui Andrei, că e mai bine să te lupţi cu un adversar redutabil, chiar dacă uneori pierzi, decât să te lupţi cu adversari slabi.

Ce părere ai despre Lucian, câştigătorul Supravieţuitorul?

Cred că are o poveste foarte interesantă şi sper să-i inspire pe foarte mulţi oameni, aceea că stă în puterile tale să-ţi schimbi destinul. N-aş vrea să mă pronunţ cu totul, aş vrea să mai vorbim peste un an sau doi, pentru că această schimbare care s-a întâmplat în viaţa lui Zapp poate să se transforme în ceva extraordinar de bun pentru el şi îi doresc asta, dar poate să se transforme şi într-o încercare foarte mare pe care îi doresc din suflet să o treacă, dacă nu o va trece o să-mi pară rău. Dacă se va folosi de acest moment unic în viaţa lui pentru a se restarta, pentru a se relansa, pentru a începe o viaţă nouă, aşa cum a început cu Iza (n.r.- iubita lui Lucian) după ce s-a întors din Filipine, atunci o să mă bucur enorm pentru că înseamnă că Zapp a venit acolo şi a învăţat lucruri.

Eu cred foarte mult că poveştile care ne inspiră şi care ne animă sunt poveştile în care eroul coboară undeva într-un infern sau într-o mare suferinţă şi acolo învaţă lucruri despre sine, se transformă şi transformându-se reuşeşte să-i transforme şi pe alţii. Eu îi doresc lui Zapp nu doar să se transforme pe el, ci şi ca povestea lui să-i transforme pe foarte mulţi oameni, care ca el înainte de această emisiune, nu ştiau exact încotro merge viaţa lor, nu ştiau exact în ce se aruncă, dar au acceptat provocarea. Eu asta am admirat tot timpul la Zapp, că aşa cum s-a aruncat cu capul înainte la începutul concursului, aşa a fost până la final: fără regrete, fără scuze şi cu o doză de nebunie care în cazul lui, iată, a dat rezultate.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite