Cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Triunghiul dragostei Titlu original: The Edge of Love O poveste tulburătoare inspirată din fapte reale, pe parcursul căreia sentimente precum dorinţa şi vinovăţia sunt complicate de

Triunghiul dragostei

Titlu original: The Edge of Love

O poveste tulburătoare inspirată din fapte reale, pe parcursul căreia sentimente precum dorinţa şi vinovăţia sunt complicate de iubire şi prietenie, acţiunea desfăşurându-se în Londra şi în pitoreasca zonă rurală din Ţara Galilor.

Viaţa poetului Dylan Thomas este descrisă prin relaţiile pe care acesta le-a avut cu cele două femei din viaţa lui. Pe de o parte, este cântăreaţa Vera Phillips, care i-a fost iubită în tinereţe şi al căror relaţie este reluată zece ani mai târziu, în urma unei întâlniri întâmplătoare.

Cea de-a doua femeie din viaţa lui Dylan este soţia lui, Caitlin, o fire pasională, căreia îi plac aventurile. În ciuda statutului de rivale în dragoste, între cele două femei se leagă o relaţie trainică de prietenie. În finalul filmului, după ce se căsătoreşte cu William Killick, admiratorul ei înfocat şi face un copil cu acesta, Vera ajunge în situaţia de a face cea mai dificilă alegere a vieţii ei.

 De dragul soţului, un militar extrem de gelos, fosta cântăreaţă de cabaret trebuie să sacrifice fie iubirea pentru Dylan, fie prietenia cu Caitlin...

Regie: John Maybury;  Distribuţie: Keira Knightley, Sienna Miller, Cillian Murphy, Simon Armstrong, Ben Batt, Geoffrey Beevers, Rachel Bell


Nopţi în Rodanthe

Titlu original: Nights in Rodanthe

Viaţa lui Adrienne Willis este extrem de dezordonată. În acest context, ea se retrage în nordul Californiei, în Rodanthe – un orăşel de pe coastă, pentru a îngriji hanul unui prieten pe durata unui weekend. Gândul ei ascuns este că aceste câteva zile îi vor oferi liniştea de care are nevoie pentru a-şi pune ordine în gânduri şi a lua cea mai bună decizie în legătură cu soţul care s-a înstrăinat şi fiica ei, o adolescentă care îi dezaprobă fiecare gest.

Însă toate planurile pentru un weekend liniştit sunt date peste cap la scurt timp după sosirea lui Adrienne în Rodanthe. Meteorologii anunţă o furtună de proporţii, iar la han apare doctorul Paul Flanner. Singurul client din acest weekend, Paul Flanner, nu a venit la han pentru o escapadă, ci din dorinţa de a se reculege, având mustrări de conştiinţă din cauza unor probleme apărute la locul de muncă. Ţinându-se în braţe în timpul furtunii, cei doi trăiesc un weekend magic, în urma căruia vieţile lor se vor schimba radical.

Regie: George C. Wolfe; Distribuţie: Richard Gere, Diane Lane, Christopher Meloni, Viola Davis, Becky Ann Baker, Scott Glenn, Linda Molloy

Cum să rămâi fără prieteni

Titlu original: How to lose friends & alienate people

Sidney Young este un intelectual cu iluziile spulberate, care adoră şi dispreţuieşte în egală măsură strălucitoarea şi glorioasa lume a vedetelor. El scrie la o revistă alternativă, Post Modern Review, care se amuză copios pe seama celebrităţilor obsedate de presă.

Prin urmare, Sidney rămâne fără cuvinte în momentul în care i se iveşte ocazia de a lucra la o publicaţie a cărei orientare este diametral opusă – conservatoarea revistă Sharps. Viaţa lui Sidney se complică pe neaşteptate în urma unei petreceri desfăşurate după ceremonia de decernare a premiilor BAFTA, unde el scrie un material care îi aduce faima. Însă pe lângă faimă, apar şi problemele.

Din intrus în lumea show-biz-ului, Sidney Young devine confidentul starletei Sophie Mae (interpretată de Megan Fox). În plus, apar complicaţii şi în plan sentimental, după o relaţie riscantă cu colega lui de muncă, Alison Olsen (Kirsten Dunst). În final, Sidney poate pierde totul, sau poate fi un învingător absolut...

Regie: Robert B. Weide;  Distribuţie: Kirsten Dunst, Simon Pegg, Megan Fox, Gillian Anderson, Kelan Pannell, Janette Scott


Ducesa

Titlul original: : The Duchess

Unele filme istorice reuşesc să fie mult mai mult decât imagini mişcătoare cu actori în costume care se plimbă prin muzee aseptice. Din păcate nu este şi cazul Ducesei, care pendulează între frust şi plictisitor. Aşteptările erau mari şi subiectul zemos: Georgiana, ducesa de Devonshire era una din precursoarele faimoase şi scandaloase ale nefericitei prinţese Diana.

Adevărul istoric conţinea un menage à trois, bastarzi, jocuri de noroc, politică şi nefericiri amoroase. Cum de s-a ajuns la filmul prin excelenţă mediocru? Scenariul este corect porţionat şi interesant, deşi abrupt. Ralph Fiennes joacă impecabil rolul soţului egocentric şi glacial.

Charlotte Rampling este ideală în rolul mamei pragmatice şi conformiste, care totuşi încearcă să îşi ghideze fiica printre vicisitudinile amoroase ale secolului al XVIII-lea. Keira Knightley este Georgiana, protagonistă şi principală problemă a filmului. Silfidă şi gracilă, Knightley se vede pusă în corsetele şi sub perucile unui personaj prost scris, mult prea avangardist. Knightley nu vede drama ducesei, dorinţele, înfrângerile şi disperarea.

Nici regizorul nu ajută în vreun fel spectatorul să umple gaura din centrul filmului. Nu îl suspectez pe domnul Gibb de lipsă de interes, cât de o canalizare defectuoasă a eforturilor: preocupările dânsului sunt concentrate exclusiv pe latura vizuală a peisajelor, interioarelor şi costumelor. Rezultă o tentativă totalmente eşuată, seacă şi rece de a reface ceva din splendoarea vizuală a lui Barry Lyndon.

Regie: Saul Gibb; Distribuţie: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Dominic Cooper


TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite