Când Gâdea nu-i acasă: lovitură de stat la Antena 3?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea bruscă de macaz a viziunii editoriale a postului Antena 3, remarcată de analiştii media în ultimele zile la postul lui Voiculescu Dan nu are aparent o explicaţie sigură, poate doar pe aceea a unei „lovituri de stat”.

Fireşte, glumesc. Antena 3 o fi ea stat în stat (pentru că emite „legi” sub formă de opinii, judecă pe toată lumea chiar dacă nu e tribunal, ba chiar şi comandă miniştrilor ce să facă) dar nu se poate vorbi de o lovitură de stat decât glumind pe seama faptului că această schimbare s-a produs odată cu plecarea lui Gâdea Mihai şi a lui Badea Mircea în Statele Unite, în goana lor nebună după orice fel de recunoaştere şi asociere.

Coincidenţă sau nu, această „lovitură” vine odată cu plecarea temporară (din păcate) a celor doi peste Ocean. Care o fi resortul care îi împinge acum pe prezentatorii Antenei 3 să fie mai echilibraţi, să prezinte şi opinii care nu coincid cu politica PSD a Guvernului şi mai ales să ofere drept la replică şi o privire mult mai obiectivă asupra mitingurilor din Piaţa Victoriei? 

O posibilă explicaţie ar fi amploarea evenimentelor stradale, de care trebuie să se ţină cont, o alta ar putea fi legată chiar şi de prezenţa ministrului demisionar Florin Jianu la CNN, fapt care arată că televiziunea americană la care este afiliată Antena 3 şi-a întors privirea către Bucureşti. Şi-atunci nu se face să arăţi doar ce vrea Guvernul să se ştie, ci mai inviţi şi demonstranţi în studio, lucru care până deunăzi părea imposibil. Aceştia din urmă au fost invitaţi nu accidental, ci chiar la mai multe emisiuni pentru a-şi exprima opiniile! N-aş fi crezut posibilă o asemenea schimbare! Curat radicală!

Brusc, din ştirile jurnalelor şi din multitudinea de breaking news-uri a dispărut degetul arătător îndreptat spre Klaus Iohannis şi, în locul lui, mijeşte un deget mijlociu ridicat în faţa lui Liviu Dragnea.

Această îndreptare a balanţei vine pe fondul schimbării de optică a politicienilor PSD, care se gândesc să abroge (şi nu să anuleze) Ordonanţa de Urgenţă. Să fi fost pasul înapoi făcut la timp pentru a ieşi mai curaţi şi mai uscaţi din acest conflict în care „Antena3 - nişte derbedei!” s-a auzit de zeci de mii de plămâni de români? 

Mai există o posibilitate, anume aceea de a nu pierde publicitatea, pentru că este cunoscută intenţia unor firme de a-şi retrage reclamele (respectiv banii) de pe posturile Antena 3 şi RTV, din cauza numeroaselor derapaje, unele frizând ridicolul. E şi asta o explicaţie, poate cea mai apropiată de realitate...

Să fie o simplă coincidenţă şi plecarea lui Gâdea Mihai în Statele Unite în această perioadă tulbure? Să fim serioşi, televiziunile de ştiri mănâncă o pâine teribil de fragedă, bună şi fără E-uri zilele acestea! Poate doar dacă ar fi avut o cină privată cu Trump n-ar fi renunţat Gâdea la o asemenea deplasare. Pentru că premii, recunoaşteri, diplome şi bătăi pe umăr ar fi primit şi mai târziu, nu neapărat la început de februarie 2017, când ţara stă pe un butoi cu pulbere.

Fireşte, la întoarcerea în ţară, Gâdea şi Badea s-ar fi declarat la fel de surprinşi de noua politică editorială precum Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu în faţa bugetului, după ce au zis săru'mâna pentru masă la Washington. Rămâne însă de văzut dacă o minune ţine trei zile, după cum se zice în popor, sau schimbarea aceasta de atitudine este un prim pas spre normalitate, corectitudine şi echilibru pentru Antena 3, următorul pas fiind trecerea pe linie moartă a unor personaje sinistre şi pline de vitriol, precum cucuveaua Ciuvică (şi în caz că nu ştiaţi ciuvică înseamnă chiar cucuvea, aşa cum scrie şi în DEX) sau alţi „invitaţi permanenţi” şi nelipsiţi.

Dar mai e mult până departe, să nu ne amăgim: Gâdea şi umbra lui, Badea, se întorc în ţară unde-i tot mai cald şi bine şi e posibil să asistăm la o nouă răsturnare de situaţie. După cum bate vântul schimbării sau după cum se dau apelurile fixe de la Rahova.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite