VIDEO Toamna se numără concertele. Leonard Cohen, un nume mare, printre show-uri mici

VIDEO Toamna se numără concertele. Leonard Cohen, un nume mare, printre
show-uri mici

Vara aceasta, publicul român a avut parte de evenimente puţine, dar de amploare, iar două nume de top, Lady Gaga şi Red Hot Chili Peppers, au ajuns pentru prima oară la noi în ţară. Toamna se anunţă bogată în evenimente concertistice, dar nu de acelaşi calibru. Dintre cei care vor veni sau vor reveni pentru a susţine spectacole în faţa spectatorilor români, Leonard Cohen este capul de afiş al acestei toamne.

Totul despre concertul Red Hot Chili Peppers la Bucureşti

Totul
despre concertul Red Hot Chili Peppers la Bucureşti

Pentru tinerii care descopereau democraţia la începutul anilor ’90, RHCP va fi mereu un simbol al libertăţii. Printre cei peste 40.000 de spectatori prezenţi în această seară pe Arena Naţională se vor regăsi, mulţi reprezentanţi ai acelei generaţii, chiar dacă jeans-ii rupţi au fost înlocuiţi peste ani cu ţinutele corporatiste. Spiritul rebel va renaşte preţ de două ore, cu piese-simbol precum „Under the Bridge“ sau „Californication“.

Red Hot Chili Peppers, muzica unei generaţii. Trei decenii de mărire şi decădere

Red
Hot Chili Peppers, muzica unei generaţii. Trei decenii de mărire şi
decădere

Libertate de exprimare absolută. Asta înseamnă Red Hot Chili Peppers, formaţia care nu a acumulat doar 30 de ani de carieră, ci şi zeci de milioane de albume vândute la nivel global, scandaluri legate de sex şi droguri. Cei patru membri din formula actuală - vocalistul Anthony Kiedis, basistul Michael Flea Balzary, toboşarul Chad Smith şi chitaristul Josh Klinghoffer – sunt dovada că muzica poate schimba o generaţie.

INFOGRAFIE A treia plecare a lui Cristi Minculescu este şi ultima: „Orice vis frumos dispare dimineaţa“

INFOGRAFIE A treia plecare a lui
Cristi Minculescu este şi ultima: „Orice vis frumos dispare dimineaţa“

„Iar când noi nu vom mai fi, vă veţi aminti că a fost odată Iris“ este versul cântat de toţi fanii la finalul oricărui concert al trupei Iris. Din această toamnă, vocea lui Cristi Minculescu nu va mai interpreta acest refren şi nici va mai spune celebrul salut „Bună seara, prieteni!“. Deşi trupa îşi va continua activitatea cu un nou solist, Iris rămâne fără simbolul ei.

La prima vedere, cântăreţii sunt (doar?) nişte oameni frumos îmbrăcaţi (uneori ciudat îmbrăcaţi) care se distrează toată ziua şi au parte de (prea multă) atenţie. „Ce-o fi greu în a cânta pe scenă?“, se întreabă unii. „Ce legătură au Andre şi Şatra Benz şi Voltaj cu antreprenoriatul?“, se miră alţii.

acum 2 luni · comentarii (4)

Fiecare lecţie în viaţă ne este dată în funcţie de ceea ce avem ascuns adânc în noi. Dumnezeu lucrează cu materialul clientului, or, dacă acesta este catifea, o jachetă iese într-un fel, dacă e din tafta, alt fel, dacă e mătase, alt fel, iar dacă este din pânză de sac, într-un cu totul şi cu totul alt fel. Am avut şansa să cunosc de-a lungul timpului, graţie profesiei, oameni şi Oameni, artişti şi Artişti.

acum 3 luni · comentarii (1)

Weekend-ul trecut a avut loc a şasea ediţie a festivalului de muzică jazz din Paloznak, Ungaria. Locaţia perfectă pe malul lacului Balaton şi artiştii de renume au făcut ca să mă întorc a doua oară cu zâmbetul pe buze de la acest festival. Este un festival micuţ, intim, cochet, cu mâncare foarte bună şi un vin alb excelent din zona lacului. Muzica este doar un plus care te aduce mai aproape de starea ideală.

acum 3 luni · comentarii (0)

De vreo două decenii încoace pop-ul deţine titlul pentru „Cel mai inovator gen muzical”. Muzica electronică nu stă nici ea degeaba – doar anul acesta a adus primul premiu Grammy grupului dance The Chainsmokers (băieţii ăia care-ţi suprasaturează urechile cu muzica lor de fiecare dată când deschizi radioul). Iar hip-hop-ul este mai cameleonic ca niciodată!

acum 5 luni · comentarii (0)

Un concurs de muzică aduce în actualitate dimensiunile conflictului dintre Europa democratică şi Rusia. Şi deşi nu s-ar putea compara cu Jocurile Olimpice, Eurovision Song Contest ar putea produce efecte urâte şi de durată pentru toţi iubitorii de pace. Un boicot rusesc ar fi o soluţie cu două tăişuri.

acum 8 luni · comentarii (48)

Era de aşteptat ca mulţi români să nu fie de acord cu piesa „Yodel It!“, care va reprezenta România în finala Eurovision 2017 din Kiev. Totuşi, reacţiile unora sunt de-a dreptul aberante. Ei vorbesc despre trădarea „identităţii naţionale“ deoarece piesa „Yodel It“ ar conţine elemente specifice altor naţiuni şi nu celei române. Calm down! E Eurovision şi nu „Pasărea Măiastră“ sau „Cântarea României“!

acum 9 luni · comentarii (15)

Cu cine mergem la Kiev? Ne pasă? Să ne pese! Dacă iţi pasă, votează! Este sloganul valabil pentru alegerile politice. Şi ar trebui să fie şi pentru chestii mai puţin importante, cum ar fi concursul Eurovision! Nu vreau să bagatelizez valoarea votului politic sau să pun un semn de egalitate între acesta şi votul dat la un concurs de muzică, doar vreau să vă sugerez că şi acesta din urmă contează pentru imaginea României!

acum 9 luni · comentarii (1)

Music Outdoor eXperience este primul festival cu obiectiv turistic din România, care a dezvoltat un concept inedit, un festival de muzică electronică asezonat cu o excursie de relaxare la munte, corturi, hamace, leagăne, ateliere, waterslide, biciclete, apusuri la 1000+ m altitudine, competiţii, aer curat, distracţie şi voie bună.

acum 2 ani · comentarii (0)

Delahoya, cel mai longeviv festival de muzică electronică din România, aniversează în 2016 douăzeci de ani de existenţă, festivalul fiind un deschizător de drumuri pentru artiştii noi. Primul eveniment de acest gen a fost organizat în 23 august 1997, în aer liber, în Cluj-Napoca -  RAVE FAMILY OPEN AIR, festivalul având ca model conceptul LOVE PARADE din Berlin.

acum 2 ani · comentarii (0)

Nu cred să fie mulţi cei care n-au ascultat deja piesa „Despre smerenie“, lansată de trupa Taxi şi de 33 de personalităţi şi vedete. Unii au apreciat-o, alţii nu. E normal, fiecare e liber să aibă propria părere, dar unele argumente ale contestatarilor m-au uimit.

acum 2 ani · comentarii (128)