Imagini care arată cum au fost cenzurate coperţile albumelor în ţările din Orientul Mijlociu: artisele au fost „îmbrăcate“ sau acoperite în moduri inedite

Imagini care arată cum au fost cenzurate coperţile albumelor în ţările din Orientul Mijlociu: artisele au fost „îmbrăcate“ sau acoperite în moduri inedite

Kylie Minogue a suferit o transformare totală FOTO zlhill/Imgur/Business Insider

Coperţile albumelor lansate de unele dintre cele mai cunoscute şi apreciate cântăreţe au fost editate în unele ţări din Orientul Mijlociu, artiste precum Lady Gaga, Christina Aguilera şi Madonna fiind „îmbrăcate“ pentru a se încadra în anumite standarde naţionale şi religioase privind decenţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cântăreţele de muzică pop precum Lady Gaga, Katy Perry şi Shakira reprezintă nume şi chipuri recunoscute în întreaga lume, celebre nu doar pentru vocile puternice, ci şi pentru opiniile lor, alegerile vestimentare îndrăzneţe şi abilitatea de a face spectacol. În unele ţări însă aceste aspecte nu sunt apreciate, iar imaginile lor sunt modificate fiind considerate provocatoare, potrivit Business Insider

De exemplu, Arabia Saudită este o ţară majoritar musulmană care impune un cod de îmbrăcăminte pentru femei, ce include haine lungi numite „abayas“, precum şi eşarfe. În schimb, pe multe coperţi de albume, cântăreţele sunt înfăţişate în haine sumare, aşa că imaginile sunt cenzurate de membrii Comitetului pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului, poliţie religioasă cunoscută sub numele de „mutawa“.

Unele imagini sunt tăiate pentru a ascunde părţile dezgolite, în timp ce altele sunt atât de retuşate încât artiştii sunt de nerecunoscut.

În continuare, o colecţie de imagini alterate publicată de Business Insider. 

În Arabia Saudită, blugii Christinei Aguilera s-au transformat într-o fustă lungă, iar goliciunea i-a fost acoperită cu un tricou negru.

Maioul decoltat purtat de Jennifer Paige a fost înlocuit cu un tricou. 

Kylie Minogue a fost transformată total. 

Un zoom a rezolvat problema buricului la vedere. 

La fel s-a întâmplat şi în cazul Shakirei. 

Picioarele cântăreţei Lady Gaga au fost colorate astfel încât să pară că poartă colanţi, iar bila care îi lăsa sânii la vedere a fost mărită pentru a-i acoperi în totalitate. 

Coperta albumului semnat de Katy Perry a devenit mai „înnorată“.

Şi nufărul de pe coperta Christinei Aguilera s-a făcut mai mare. 

Ţinuta îndrăzneaţă a Madonnei a fost stilizată, iar lănţişorul cu cruciuliţă a dispărut.

 

citeste totul despre: