Gheorghe Zamfir va susţine un concert de Crăciun, în decembrie, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Zamfir va susţine un concert de Crăciun, pe 18 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti FOTO EPA
Gheorghe Zamfir va susţine un concert de Crăciun, pe 18 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti FOTO EPA

Maestrul Ghoerghe Zamfir va susţine un concert de Crăciun, pe 18 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. Alături de marele artist se vor afla violonistul Eugen Sârbu, actorul Dan Puric, soprana Alexandra Coman, corul Madrigal şi Orchestra Naţională Gheorge Zamfir, sub bagheta dirijorului Florin Totan.

Mari artişti ai scenei româneşti îşi dau întâlnire pe 18 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti pentru spectacolul de Crăciun „Ghoerghe Zamfir şi invitaţii săi“.

Alături de gazda evenimentului, Gheorghe Zamfir, vor fi artişti de mare valoare ai scenei româneşti, precum: violonistul Eugen Sârbu, venit special împreună cu vioara sa Stradivarius de la Londra, actorul Dan Puric, ce pregăteşte un moment unic, dedicat acestui spectacol, soprana Alexandra Coman, corul de cameră Madrigal şi Orchestra Naţională Gheorghe Zamfir, sub bagheta dirijorului Florin Totan.

Spectacolul din 18 decembrie va cuprinde prelurări folcloristice româneşti, interpretate în mod autentic, melodii celebre din repertoriul internaţional, lucrări clasice şi creaţii proprii ale maestrului Gheorghe Zamfir, precum şi momente artistice oferite de Dan Puric.

Concertul face parte din proiectul „DESTINNAŢIE ROMÂNIA“, care promovează imaginea României şi a culturii româneşti în lume, prin brand-urile artistice autohtone cu palmares internaţional şi naţional.

Biletele pentru spectacolul „Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi“ au fost puse în vânzare şi pot fi cumpărate de la Sala Palatului, Cinema Patria, Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), din magazinele Inmedio, Vodafone, Orange, Domo, librăria Mihai Eminescu, din reţeaua agenţiilor Eurolines & Tui Travelcenter şi online de pe www.bilete.ro, www.bilet.ro, www.biletoo.ro, ww.blt.ro, www.ticketstore.ro şi www,ticketnet.ro.

În funcţie de categorie, biletele pot fi achziţionate la preţurile de: 199 de lei (VIP), 149 de lei (Categoia I), 99 de lei (Categoria a II-a), 75 de lei (Categoria a III-a) şi 49 de lei (Categoria a IV-a).

Maestrul Gheorghe Zamfir este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea, are peste 160 de albume înregistrate, şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumărate distincţii şi onoruri la nivel mondial.

Gheorghe Zamfir a asigurat coloana sonoră pentru filmele „Marele blond cu pantof negru“ a producătorului francez Ives Robert, „Picnic at Hanging Rock“ în Australia, „Once upon a time in America“ si „Karate Kid“ la Hollywood. În 2004 interpretarea melodiei „Păstorul Singuratic“ a fost folosită de regizorul Tarantino în filmul „Kill Bill“.  Alte lucrări ale maestrului Gheorghe Zamfir adoptate de industria cinematografică au fost: în 1975 pentru filmul „Brâncuşi şi mânăstirile din Moldova“, în anul 1978 „Blestemul pământului şi blestemul iubirii“ sub regia lui Mircea Mureşan după romanul „Ion“ de Liviu Rebreanu, la care obţine premiul I pentru compoziţie iar în 1996 înregistrează muzica filmului macedonean „Lacul“.

Eugen Sârbu este violonist de marcă din Londra şi , de-a lungul carierei, a făcut parte din marile orchestre de pe cinci continente ale lumii El esteposesorul viorii Stradivarius, care datează din 1729 şi muzicianul care a cântat pe vioara lui Paganini, facută de Guarnieri del Gesu în anul 1742. De asemenea, Eugen Sârbu este singurul violonist român a cărui nume stă alături de George Enescu, în renumitul „Oxford Dictionary of Music“.

Dan Puric, personalitate artistică extrem de efervescentă a teatrului românesc, este distins cu numeroase premii şi onoruri pentru activitatea sa culturală, printre care: Crucea Casei Regale înmânată de Majestatea Sa, Regele Mihai al României, 2009; Premiul „Aristizza Romanescu" al Academiei Române pentru realizările din cinema şi teatru; Premiul UNITER pentru Teatru Non-verbal, 2003/ Marele Premiu la Festivalul One Man Show de la Chişinău; Marele Premiu UNESCO pentru Dezvoltare Culturală - „pentru promovarea artei scenice româneşti în străinătate (modalităţi de exprimare scenică)“.

Alexandra Coman este una dintre sopranele române aplaudate pe marile scene ale lumii, unde a cântat alături de Placido Domingo şi José Carerras şi care a studiat cu Luciano Pavarotti. Tânăra artistă a reuşit în scurt timp să cucerească inima publicului prin evoluţia sa vocală şi teatrală, interpretând de-a lungul carierei numeroase roluri, printre care Hanna din opereta „Vaduva veselă“ de F. Lehar şi  Micaela din opera „Carmen“.

Corul Madrigal a fost fondat în 1963 de către profesorul Marin Constantin şi un grup de studenţi ai Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti. De atunci, acesta a devenit cel mai cunoscut cor din România şi unul dintre cele mai bine cotate coruri de cameră de pe scena internaţională. De la înfiinţarea sa ca şi cor naţional în 1968, a lansat un important număr de albume, a participat la un număr mare de filme şi a primit numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Născut în Bucureşti, într-o familie de muzicieni, dirijorul Florin Totan a studiat contrabasul şi a câştigat o serie de competiţii muzicale naţionale. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi a studiat dirijatul cu profesorul Constatin Bugeanu. Cel mai important moment al carierei muzicale, a fost înâlnirea cu „legendarul Celibidache“, alături de care a studiat cursul de Fenomenologie Muzicală la Munchen şi Mainz. De asemenea a studiat la „Chigiana“ Musical Academy din Siena, cu recunoscutul Franco Ferarra, participând la Berlin şi Paris la cursurile de dirijat oferite de Richard Schumacher.

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite