Eurovision 2016: Clasamentul finalei - cum au votat românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurovision 2016. Ovidiu Anton a fost ales de români să reprezinte ţara la concursul Eurovision, rockerul adunând în total 6.585 de voturi. La distanţă de el, Vanotek feat. The Code & Georgian au strâns 4.702 de voturi, iar Florena a avut 3.491 de voturi.

Eurovision 2016. Ovidiu Anton, preferatul românilor  

Votul a putut fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...06), prin SMS, timp de o oră. Ordinea de intrare în concurs a fost: 1. Florena - „Behind the Shadows“, 2. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - „The Voice“, 3. Dream Walkers - „Let It Shine“, 4. Vanotek feat. The Code & Georgian - „I'm Coming Home“, 5. Ovidiu Anton - „Moment of Silence“ şi 6. M I H A I - „Paradisio“.

În urma votului exprimat timp de o oră, românii au decis să alinieze clasamentul în felul următor:

1.Ovidiu Anton - 6.585 de voturi

2. Vanotek feat. The Code & Georgian - 4.702 de voturi

3.Florena - 3.491 de voturi

4.Dream Walkers - 2.332 de voturi

5.M I H A I - 2.142 de voturi

6.Dorut Todoruţ feat. Irina Baianţ - 1.235 de voturi 

image

Eurovision 2016. Ovidiu Anton merge la Stockholm cu „o piesă din suflet, pentru suflete“

Ovidiu Anton a fost ales marele câştigător Eurovision 2016 România şi va reprezenta ţara la Stockolm cu „Moment of Silence“,  o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după tragedia din clubul Colectiv, „o piesă din suflet, pentru suflete“.

Imediat după ce a fost desemnat învingător, cântăreţul, care care participă pentru a cincea oară la Selecţia Naţională Eurovision, a declarat: „Vă mulţumesc tuturor, publicului care a votat, comunităţii rock din România, artiştilor care m-au susţinut, fraţilor mei din chinologie, soţiei mele, dar şi echipei. Îmi pare rău că nu e Titus Munteanu aici să-mi zică: «Pitbulle, ai fost tare!». Vreau să dedic această victorie celor care au pus laţul pe cultura din România. Dedic piesa asta celor care au plantat în gradina asta numită România doar un singur soi de iarbă, cea seacă. Noi nu suntem o turmă. Noi suntem lupi, suntem daci, suntem tari ca munţii. Noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici!“. 

Eurovision 2016. România participă în a doua semifinală

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Potrivit tragerilor la sorţi pentru stabilirea ordinii ţărilor participante la Eurovision 2016, reprezentantul României va urca pe scenă în cea de-a doua jumătate din a doua semifinală a concursului.

Astfel, România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. În prima semifinală vor intra următoarele ţări: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Rusia, San Marino şi Olanda.

În finala de pe 12 mai sunt calificate direct Suedia, statul ce a câştigat trofeul în 2015, şi cele cinci mari state finanţatoare ale concursului: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea loc pe data de 14 mai, având semifinalele pe 10 şi 12 mai 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite