Eminem „îl face praf“ pe Donald Trump  şi se dezice de fanii care sunt de partea liderului american, într-un nou clip de freestyle, devenit viral VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eminem este unul dintre artiştii care îl critică frecvent pe Donald Trump în apariţiile publice şi prin muzica sa FOTO Getty Images
Eminem este unul dintre artiştii care îl critică frecvent pe Donald Trump în apariţiile publice şi prin muzica sa FOTO Getty Images

Rapper-ul Eminem (44 de ani) a făcut o demonstraţie de freestyle cu un puternic mesaj politic, în care îl atacă pe Donald Trump şi le cere fanilor să aleagă între el şi preşedintele american.

Într-o înregistrare video de 4 minute, prezentată marţi seara, în cadrul galei BET Awards, la care se decernează cele mai importante premii din industria hip-hop şi R&B din SUA, Eminem a transmis un mesaj îndreptat împotriva preşedintelui american Donald Trump, arată The Guardian.

În clipul denumit „The Storm/Furtuna“, înregistrat într-o parcare din Detroit, rapper-ul îl cataloghează pe Trump drept un „tataie rasist de 94 de ani“ şi îl numeşte un „kamikaze care probabil că va provoca un război nuclear“, făcând referire la susţinerea extremiştilor albi din SUA şi conflictul cu Coreea de Nord.

Totodată, Eminem le-a transmis un mesaj dur acelora dintre fanii săi care sunt de partea lui Trump, cerându-le să aleagă între el şi liderul de la Casa Albă: „Orice fan de-al meu care este un suporter de-al lui, trag o linie pe nisip, ori eşti cu mine ori împotrivă, iar dacă nu te decizi de cine îţi place mai mult şi eşti împărţit în două tabere, o s-o fac eu pentru tine, cu asta: Fuck you!“.

„Rasismul este singurul lucru la care este fantastic/ Pentru că ăsta e singurul care îl face să aibă orgasm, e portocaliu“, mai spune Eminem în versurile sale, făcând referire la supereroul The Thing din benzile desenate The Fantastic Four.

Eminem, care l-a mai criticat şi în trecut pe Trump, a sărit şi în apărarea jucătorului NFL Colin Kaepernick, primul jucător care a declanşat un val de proteste în sportul american, împotriva preşedintelui SUA, după ce a îngenuncheat, într-un gest simbolic: „Aşa distrage el atenţia şi pe deasupra se bucură de o atenţie uriaşă atunci când atacă NFL, aşa că noi ne concentrăm pe asta în loc să vorbim despre Puerto Rico sau reforma armelor de foc pentru Nevada. Toate aceste tragedii oribile, iar el se plictiseşte şi mai degrabă ar provoca o furtună pe Twitter cu Packers“.

Pentru această referire, Kaepernick i-a şi mulţumit lui Eminem într-o postare pe Twitter.

Clipul „The Storm“ a devenit la scurt timp viral, fiind distribuit de peste 100.000 de ori doar de pe pagina de Twitter a artistului.

Aceasta nu este prima oară când rapperul din Detroit îl critică pe miliardarul republican din New York. Eminem a difuzat anul trecut un clip de nouă minute, intitulat „Campaign Speech“, în care îl cataloga pe comandantul suprem drept un „tun slobod“ care „nu trebuie să dea socoteală nimănui“.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite