„Din culisele cinematografiei“. Cum s-a îndrăgostit lulea celebra actriţă Marina Vlady de eternul june prim Cristea Avram

„Din culisele cinematografiei“. Cum s-a îndrăgostit lulea celebra actriţă Marina Vlady de eternul june prim Cristea Avram

După succesul reputat cu filmul „Codin“, regizorul francez Henri Colpi s-a întors în România pentru a turna o nouă coproducţie, „Steaua fără nume“. În timpul filmărilor, doi dintre protagoniştii peliculei, franţuzoaica Marina Vlady şi românul Cristea Avram, s-au îndrăgostit nebuneşte unul de altul. Atât de tare, încât Avram a renunţat la mariajul cu Olga Tudorache şi a părăsit definitiv România, după ce însuşi Nicolae Ceauşescu şi-a dat acordul

„Din culisele cinematografiei“. Cum l-a adoptat celebrul Jean-Paul Belmondo pe câinele Nae, un maidanez buftean

„Din culisele cinematografiei“. Cum l-a adoptat celebrul Jean-Paul Belmondo pe câinele Nae, un maidanez buftean

Prezent în România, în vara anului 1970, pentru a filma superproducţia „Les Mariés de l'an II“ („Mirii anului II“), un „western à la française“, Jean-Paul Belmondo n-a plecat cu mâna goală, ci însoţit de Nae, un patruped care se aciuase pe lângă Studioul Cinematografic „Bucureşti“. Rebotezat Béquille (Cârjă), câinele i-a fost prieten credincios lui „Bébel“, aşa cum e alintat actorul în ţara sa natală, timp de paisprezece ani.

Câştigători Globurile de Aur 2018: care sunt cei mai buni actori şi cele mai bune producţii cinematografice şi TV

Câştigători Globurile de Aur 2018: care sunt cei mai buni actori şi cele mai bune producţii cinematografice şi TV

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ şi miniseria „Big Little Lies“ sunt marii câştigători ai galei Globurile de Aur 2018, care a avut loc duminică seară în Los Angeles. „The Post“, care îi aduce împreună pe marii actori Meryl Streep şi Tom Hanks, a fost marele perdant, după ce niciuna dintre cele şase nominalizări nu s-a concretizat într-un trofeu.

O scenă din „Star Wars: Ultimul Jedi“ a lansat un nou trend în mediul online: fotografii topless ilare. Un cântăreţ a dat startul provocării FOTO

O scenă din „Star Wars: Ultimul Jedi“ a lansat un nou trend în mediul online: fotografii topless ilare. Un cântăreţ a dat startul provocării FOTO

În timp ce „Star Wars: The Last Jedi“ a primit atât reacţii pozitive, cât şi negative din partea fanilor francizei, în cel de-al optulea episod există un personaj pe care toată lumea l-a lăudat: Kylo Re/Ben Solo. Mai mult, o scenă în care el se află în centru a dat naştere unui nou trend pe reţelele sociale: #provocarea KyloRen.

Se află în plină desfăşurare unul din cele mai prestigioase evenimente cinematografice ale lumii: Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (15–25.02.18). Fondată în plin război rece, Berlinala a ajuns la a 68-a ediţie, iar cele 400 de pelicule prezentate continuă să stârnească acelaşi interes din partea spectatorilor, plasându-l în top, la capitolul participării publicului plătitor.

acum 3 ore · comentarii (3)

La început, ca în toate începuturile, a fost doar ceea ce s-a crezut a fi o întâmplare norocoasă: Corneliu Porumboiu câştiga la festivalul de la Cannes premiul Caméra d'Or pentru filmul „A fost sau n-a fost ?“. Având un anume Dan Burlac ca producător. Era în 2006, cu un an înainte de intrarea României în Uniunea Europeană.

acum 3 luni · comentarii (1)

Zilele acestea avem: „Les Films de Cannes a Bucarest“. În program este şi filmul „Ne liubovi/Loveless“ (Premiul Juriului, Cannes 2017) al unui regizor rus la care ţin mult: Andrei Zviaghinţev. Îmi şopteşte Cristi Mungiu că şi regizorul va fi prezent. Îl putem vedea azi, 18 octombrie, ora 21.00, la cinema Union, în prezenţa regizorului Andrei Zviaghinţev.

acum 4 luni · comentarii (6)

Prima jumătate s-a scurs deja rapid, pe nesimţite, cu vreo 20 de filme pe care le-am văzut dintr-o suflare în 4 zile, într-o sală nouă, Quai22, undeva, pe nişte străduţe pustii, ca în visele interpretabile psihanalitic, dar care cred că a fost aleasă anume, nu doar într-o universitate, în curtea unei Capele cruţată de Maica Domnului, în 1944, ci ca să descoperim, din nou, ce dulci,

acum 5 luni · comentarii (0)

Astăzi (11 august 2017) se deschide cea de-a 23-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF). Înfiinţat de către Obala Art Centar în 1995, când actuala capitală a Bosniei şi Herţegovinei se afla încă sub asediu (între aprilie 1992 şi februarie 1996, oraşul a fost supus celui mai îndelungat asediu din istoria militară modernă), SFF, care s-a concentrat de la început asupra

acum 6 luni · comentarii (0)

În „Avatar“, ca dealtfel în toate filmele mai mult sau mai puţin metaforice, în care e atinsă teribila dramă istorică a colonizării, despre subjugarea şi distrugerea civilizaţilor băştinaşe de către cele invadatoare, superioare tehnologic, am empatizat cu cei slabi, apriori condamnaţi.

acum 7 luni · comentarii (10)

Se întâmplă uneori să găzduieşti texte pe propriul blog, cu atât mai firesc atunci când în discuţie e creaţia ta, despre care nu se cuvine să vorbeşti singur. Sunt astfel onorat să public mai jos recenzia scrisă de reputatul poet si critic literar, domnul profesor Aurel Pantea, despre miniseria „Răzbunarea ţigăncii“, filmul independent (în două părţi) realizat de către mine (regie, scenariu, producător executiv).

acum 7 luni · comentarii (7)

Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

acum 8 luni · comentarii (5)

Considerată cea de-a şaptea artă, industria cinematografică reprezintă unul dintre principalele puncte de atracţie din prezent. Orice întâlnire cu această lume este un privilegiu pentru socializare, divertisment şi emoţii. Înconjuraţi permanent de zgomote fără fond, ce continuă rutina de zi cu zi a oamenilor, filmul reprezintă un moment de repaos, de relaxare absolută, când individul se încarcă cu energie pozitivă.

acum 9 luni · comentarii (1)

Prohibiţia, experiment social nereuşit impus în statele americane la sfârşitul anilor '20, a avut o serie de consecinţe nefaste: contrabanda cu alcool scăpată de sub control, marile oraşe intrând sub influenţa marilor carteluri mafiote. Producătorii de film au exploatat acest context social, aducând pe marele ecran creaţii foarte de gustate de publicul de atunci, dar şi de cel de astăzi.

acum 9 luni · comentarii (0)

Cred că Zâna Azurie e în vacanţă şi nu mi-a auzit disperarea după un film cu happy-end. Sofia Coppola a venit cu Beguiled, tradus La Proie / Prada, dar care e mai degrabă Captiv sau Momeala, un fel de spin-off de Pe aripile vântului, cu un soldat duşman care se rătăceşte într-o pădure de unde e recuperat de o puştoaică de la o şcoală de fete.

acum 9 luni · comentarii (0)
Postari Recente