VIDEO Solistă într-o trupă de heavy-metal la 97 de ani. Femeia a supravieţuit Holocaustului şi a trăit o viaţă fabuloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inge Gingsberg şi membrii formaţiei TritoneKings FOTO Vinteg.es
Inge Gingsberg şi membrii formaţiei TritoneKings FOTO Vinteg.es

Inge Gingsberg este o supravieţuitoare a Holocaustului care-şi trăieşte bătrâneţea într-un mod total nonconformist.

Inge Gingsberg a supravieţuit Holocaustului şi a lucrat ca spioană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru Statele Unite ale Americii. Printre altele, a făcut contrabandă cu arme, ajutând Rezistenţa din diverse state ale Europei ocupate de Germania hitleristă.

După o viaţă fabuloasă, femeia a ales, la bătrâneţe, să fie solistă pentru o valoroasă trupă de heavy-metal intitulată TritoneKings.

Născută într-o familie de evrei la Viena, pe 27 ianuarie 1922, Inge Gingsberg a fost despărţită brutal de tatăl său în 1939. Bărbatul a încercat să scape de represiunea nazistă fugind din Austria cu un vas care a traversat Atlanticul, dar căruia autorităţile din Cuba, Statele Unite şi Canada i-au interzis permisiunea de a acosta. Vaporul a făcut cale întoarsă spre Europa, iar tatăl artistei a fost printre norocoşii care au reuşit să debarce în Marea Britanie, fără a putea însă să reia legătura cu familia timp de 7 ani.


Inge Gingsberg a rămas blocată în Viena alături de mama, fratele mai mic şi viitorul ei soţ, un bărbat pe nume Otto Kollman. Cei patru evrei au evitat deportarea în lagărele de concentrare în primii ani ai coşmarului nazist doar pentru că fratele mai mic şi Kollman au fost însărcinaţi de nazişti să sape gropi pentru alţi evrei ucişi.

În 1942, mama Ingei a făcut un deal cu un traficant de bijuterii, iar în schimbul tuturor lucrurilor de preţ ale femeii, traficantul a scos pe ascuns întreaga familie din ţară, în Elveţia. În următorii ani, Inga Gingsberg a devenit responsabila unei case conspirative deţinute de serviciile secrete ale Statele Unite pentru spionarea Germaniei naziste şi sprijinirea Rezistenţei în Europa.

Imediat după război, Inge şi soţul ei Kolmann au ajuns la Hollywood unde au scris împreuna cântece pentru artişti uriaşi precum Dean Martin sau Nat King Cole. Sătulă de superficialitatea Hollywood-ului, Inge s-a întors la sfârşitul anilor 1950 în Europa. S-a despărţit de primul soţ, a locuit timp de 10 ani în Israel, unde s-a recăsătorit.


Inge Gingsberg în 1960

inge gingsberg

Ulterior, în memoriile scrise de Inga apare şi o a treia căsătorie, cu un bărbat alături de care a trăit în Quito, Ecuador.

„Am fost măritată de trei ori legal, cu trei bărbaţi evrei austrieci, şi am avut o mulţime de aventuri. La un moment dat, am avut patru bărbaţi cu care m-am iubit în acelaşi timp: unul care să mă facă să simt că trăiesc, altul care să mă facă să râd, altul pentru amuzament şi al patrulea care să acopere cu numele lui toată tărăşenia“, declara Inge Gingsberg în memoriile ei.

Într-un alt punct al vieţii ei, Inge Gingsberg, care vorbeşte curent şapte limbi, a avut două proprietăţi la New York. Femeia mai spune în memoriile ei că lucrul pe care-l apreciază cel mai mult în viaţă este libertatea şi, în special, capacitatea de a alege unde vrea să fie şi când.

Mai spune că nu doreşte să lase vreo moştenire şi că nu este interesată foarte mult dacă oamenii îşi vor mai aminti de ea după moarte sau nu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite