VIDEO „Dansez pentru tine": Orfanul Grigore, ieri favorit, azi oaie neagră

După ce Pro TV a publicat înregistrări cu favoritul de la „Dansez pentru tine“ în timp ce-şi critica partenera şi restul colegilor, popularitatea acestuia a început să scadă drastic. Grigore Moldovan poate pierde premiul de 60.000 de euro din cauza comentariilor meschine făcute la adresa celorlalţi concurenţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dezvăluirile făcute în ediţia de vineri a emisiunii „Dansez pentru tine" au adus şi mai mult scandal în jurul emisiunii. Până acum, Grigore era contestat pentru lipsa calităţilor de dansator, iar gurile rele spuneau că este favorizat pentru că are un caz dificil.

Mai citeşte şi:

SCANDAL Banii de la "Dansez pentru tine" au destrămat familia unui concurent care a fugit cu banii în Londra după Cheeky Girls

După difuzarea imaginilor filmate cu camera ascunsă, în care concurentul vorbeşte urât despre partenera sa de dans (Iuliana Luciu), coregraf (Bursucu') şi despre colegii de emisiune, acesta a scăzut mult în ochii publicului, din cauza carcaterului său cameleonic.

Maşina de făcut rating Pro TV a ales altă abordare pentru a atrage audienţă şi scandal. A difuzat chiar la începutul ediţiei de vineri înregistrări realizate cu camera ascunsă, în care participanţii discutau despre competitorii lor. Cel mai mare spaţiu i‑a fost acordat lui Grigore Moldovan, tânărul de 21 de ani, care a impresionat întreaga ţară prin povestea lui. Grigore, rămas orfan, are grijă de fratele său mai mic, în vârstă de opt ani. O poveste pe care postul din Pache Protopopescu a exploatat-o la maximum.

În respectivele înregistrări, Grigore vorbea cu infatuare despre colegii săi. Materialul montat de Pro TV conţine atât replicile egoiste ale lui Grigore, cât şi declaraţii mai vechi ale colegilor. „Eu nu consider că suntem o pereche unită, că Iuliana e aproape de mine. Nu e chiar aşa. Sau Bursucu', vai, ce zâmbăreţ e! Ei au interesele lor. Nu e chiar aşa cum se zice. Noi nu suntem o echipă, noi nu ne comportăm ca o echipă", spunea acesta cu cinism.

ProTV denaturează obiectivul emisiunii

„Este de datoria noastră să prezentăm acest material" a spus Ştefan Bănică jr despre înregistrările făcute cu camera ascunsă. Este totuşi pentru prima dată în istoria emisiunii când realizatorii au făcut acest lucru.

Contactă de „Adevărul", Maria Apostol, PR&Corporate Affairs Director ProTV, a declarat că emisiunea încearcă pur şi simplu să prezinte cazurile şi concurenţii din toate unghiurile.

„Elementele de reality-show sunt mijloacele prin care producătorii fac cunoscut atât cazul, cât şi evoluţia concurenţilor sub starea de stres aferentă oricărei competiţii", a spus Apostol. Cu toate acestea, este pentru prima dată când Pro TV încearcă să pună în dificultate marele favorit.

„Afacerea asta mi se pare o mocirlă: realizarea filmului, decizia de a-l difuza, dar şi declaraţiile lui Grigore. S-a denaturat obiectivul de la care plecase emisiunea prin difuzarea acelor înregistrări", declară Petre Barbu, senior editor „Forbes", care este de părere că postul TV se discreditează pentru a câştiga audienţă.

Filmul şi-a atins ţinta

Filmul difuzat a avut efect imediat. Site-urile s-au umplut de comentarii negative la adresa lui Grigore şi a Pro TV-ului. Chiar şi juriul a reacţionat: „Vreau să o felicit pe Iuliana. Şi vreau, Grigore, să-ţi spun că tragedia care ţi s-a întâmplat nu te poate face să fii sfidător cu oamenii din jur şi mai ales să loveşti în cei care vor să te ajute", a spus Emilia Popescu după dansul final de vineri seară al celor doi.

De cealaltă parte, Cătălin Botezatu a dezaprobat atitudinea lui Grigore şi a vorbit despre frustrarea concurenţilor care au intrat la duel cu echipa Iuliana Luciu-Grigore şi care au fost eliminaţi chiar dacă aceştia din urmă nu s-au remarcat la dans. „Nu fac referire la mine, dar toţi cei care au intrat la duel cu el au fost foarte buni. Au fost oameni care şi-au sacrificat timp, sănă­tate şi nervi", a declarat acesta pentru „Adevărul".

Botezatu aminteşte că a fost criticat deoarece în timpul concursului a vociferat la adresa echipei Iuliana Luciu-Grigore, când coregraful lor, Bursucu', a spus: „Dansaţi, băi, fraierilor, că eu am caz". „E nefiresc să spui aşa ceva, mai ales că noi repetam câte 12 ore", a mai spus Botezatu.

Ce spune Botezatu

Cătălin Botezatu, fost concurent la „Dansez pentru tine", povesteşte cum, înainte ca filmul să fie difuzat, toţi concurenţii, cu excepţia perechii Iuliana Luciu-Grigore, au fost chemaţi în cabina unde se dădeau interviurile. „Pentru noi a fost o surpriză în sensul rău al cuvântului. Când au dat acele imagini, toată lumea a rămas mută", povesteşte Botezatu.

Acesta susţine că există şi o parte a poveştii lui Grigore care nu a fost făcută publică, şi anume că acesta este ajutat de o familie bogată din Statele Unite, care îl susţine financiar şi îi plăteşte facultatea. „Pentru mine, difuzarea filmului este o dovadă de fairplay. Echipa nu a dansat bine, dar a avut caz", a încheiat Botezatu.

Cuplul Grigore - Iuliana Luciu, alături de Bursucu’ (dreapta)

„Ei au interesele lor"

Fragmente din discuţia filmată cu camera ascunsă.

Grigore: Eu cu ei n-am nicio treabă. Eu vreau să rămân prieten cu care se poate, cu care nu se poate „La revedere!". Eu nu mă simt apropiat de vreunul în mod special şi cred că am cel mai greu caz.

Reporter: Dintre voi toţi?

Grigore: Dintre toată lumea. Liuba mi se pare de locul 3, Magda - locul 2, eu - locul 1. La cazuri mă refer. Antonio e pe locul 2 la „cel mai neimportant caz". Mi se pare total neinspirat: „Vai, să-mi văd părinţii sau neamurile din Brazilia" (râde). Păi de ce a plecat dacă e aşa?

Reporter: A fost nevoit să muncească, Grigore, de la 12 ani! Da' tu ce părere ai despre Liuba?

Grigore: Liuba-i OK, dar mi se pare că are milă faţă de mine. Şi nu-mi place când cineva are milă faţă de mine.

Reporter: Dar tu ce ai? Ce consideri că ai?

Grigore: Eu nu consider că suntem o pereche unită, că Iuliana e aproape de mine. Sau Bursucu', vai, ce zâmbăreţ e! Ei au interesele lor. Nu e chiar aşa cum se zice, „vai, ce echipă unită". Noi nu suntem o echipă, noi nu ne comportăm ca o echipă. Bursucu', cine-i Bursucu' ăsta? Nu prea se implică deloc, cum de-a reuşit? Hai să facem şi noi o repetiţie la vrăjeală şi gata.

Reporter: Dar Iuliana?

Grigore: Iuliana putea să stea, să facă... ce dracu' să facă. Iuliana ar putea să facă mai mult, dar dacă nu vrea să aibă de-a face... Nu se implică. Eu sunt calm, n-am nicio treabă! Ei să-şi vadă de treaba lor, eu îmi văd de treaba mea. ;

"Îmi este milă de copilul acela (fratele) care nu are ce învăţa de la el. I se vor urca la cap banii câştigaţi prin nesimţirea lui. Ruşine, Grigore!"

Lidia

"Nu vă grăbiţi să daţi cu biciul şi să daţi verdicte. Cei doi reporteri sunt mizerabili, de ce au folosit camera ascunsă?"

Ţepeş

"Acest Grigore este un om fără caracter. Eu, dacă aş fi în locul Iulianei şi al lui Bursucu', m-aş retrage chiar în acest moment."

Klipp

"Mi se pare dubioasă toată această chestie cu filmatul pe ascuns. Să înţelegem că în alte sezoane nu au mai fost certuri?"

Anca

citeste totul despre: