Secretele mentalistului Cristian Gog. Ce se ascunde în spatele trucurilor „magice“

Secretele mentalistului Cristian Gog. Ce se ascunde în spatele trucurilor „magice“

Cristian Gog

Multă lume încă se întreabă cum a reuşit Cristian Gog să păcălească întreaga audienţă cu trucurile sale. Mentalistul a ales să arate că-şi poate opri şi reporni inima şi că poate avea „premoniţii" în ceea ce priveşte gândurile juraţilor. Pentru numărul cu valiza şi plicurile mentalistul a avut nevoie de un plic „aranjat", o masă „preparată" şi un complice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul lucru pe care l-a făcut Gog când a intrat în scenă cu valiza a fost să afle răspunsurile juriului la întrebarea: „Ce credeţi că se află în valiză?". Odată aflate răspunsurile, complicele mentalistului care se afla în afara scenei (undeva în culise), a scris aceste răspunsuri pe trei foi de hârtie, pe care le-a împăturit şi le-a introdus în cel de al doilea plic (cel maroniu, cu „semnul întrebării"). Plicul a fost apoi introdus în locaşul secret din tăblia mesei sau lipit sub aceasta.

Când a revenit la momentul premoniţiei mentalistul a cerut aducerea mesei, a deschis servieta şi a arătat plicul albastru din interior - bine fixat, deoarece avea spatele decupat astfel încât pe acolo să încapă plicul maroniu. Gog a scos din servietă plicul albastru şi l-a aşezat pe masă deasupra locului în care se afla plicul maroniu. A arătat servieta goală şi când s-a întoars să ridice plicul albastru de pe masă l-a luat şi pe cel ascuns. După ce a desfăcut plicul albastru, a introdus degetele în el şi, prin deschizătura din spate, l-a prins pe cel maroniu.

CITEŞTE ŞI: CRISTIAN GOG, PREZENTAT DE THE SUN "CA OMUL CARE ŞI-A OPRIT INIMA"

CRISTIAN GOG A CÂŞTIGAT CONCURSUL ROMÂNII AU TALENT

Trucul cu inima oprită a fost demontat pe larg şi criticat pe site-ul medicologia.info, care scrie că a fost efectuat superficial, cu un aparat „care nu înregistra aşa cum ar fi trebuit activitatea cardiacă a lui Gog", iar electrozii au fost puşi prost, dereglând aparatul. Criticile sunt prea aspre dacă ţinem cont de faptul că a fost doar un truc-paravan, puţin gustat de public, menit să abată atenţia de la cel cu premoniţia, care chiar a electrizat audienţa.

"Putem noi, ca oameni...?"


Pentru numărul de predicţie din semifinală, site-ul trucurimagice.com vine cu următoarea explicaţie: Planşa pe care scria Cristian profeţiile lui era „preparată" cu suprafeţe care se puteau deplasa între cele şase pătrate ale planşei, fâcând ca unele să pară goale .Totul a plecat de la cunoaşterea unui cuvânt din cele trei pe care urma să le ghicească. Acela a fost „continuarea", care de fapt nu se găseşte în cartea „Erotica. Clasicii&Literatura XXX", la pagina 260. Cuvântul a ajuns acolo pus de Gog, cu agrafa cu care urmărea textul. De agrafă era lipită o hârtie care conţinea cuvântul „continuarea". Astfel, cunoscând unul din cele trei elemente care trebuiau ghicite, Gog a continuat să completeze pătratele în altă ordine decât ne-a lăsat să credem. Restul a fost joc de scenă: "Putem noi, ca oameni, să citim gânduri?"

Pentru cel de-al doilea moment din semifinală, Cristian a folosit două inele speciale, magnetice, cu care a mişcat „pixul" pe care se afla moneda.

Andi, vrăjit de la preselecţii

În preselecţie, trucul cu lingurile care se îndoaie şi se rup prin puterea minţii a fost posibil cu ajutorul unor linguri speciale,cu aspect normal, dar realizate din galiu, un metal care are punctul de topire la 29,9 grade Celsius.


Pentru momentul cu ziarul mentalistul şi-a pregătit coloana din ziar: de bucata pe care titlul „Editorialul zilei" e vizibil el a lipit o altă bucată de text, dar cu susul în jos. Rândurile erau răsturnate, iar ultimul de jos e „reuşit să iasă victorioşi în luptă". După ce Andi îi spune când să taie, Cristi îi întinde partea de jos a coloanei, iar Andi, firesc, o întoarce pentru a putea citi. Astfel, ultimul rând - „reuşit să iasă victorioşi în luptă" - devine primul.


citeste totul despre: