Scott McKenzie a murit la vârsta de 73 de ani

Scott McKenzie a murit la vârsta de 73 de ani

Scott McKenzie

Scott McKenzie, interpretul cunoscutului cântec "San Francisco (Be Sure To Wear Flowers in Your Hair)", a murit la vârsta de 73 de ani. Artistul suferea de o boală care îi afectase sistemul nervos.

Ştiri pe aceeaşi temă

McKenzie a fost găsit mort de către un vecin, duminică după-amiază, relatează BBC. El şi-a petrecut ultimele luni din viaţă mai mult prin spitale, deoarece se îmbolnăvise de sindromul Guillain-Bare, o boală care îi afectase sistemul nervos.

"Cred că a făcut infarct recent. A fost în spital", a povestit o vecină postului BBC. "(Doctorii - n.r.) n-au vrut să-l externeze, dar el şi-a dorit să fie acasă (atunci când moare - n.r.)", a adăugat femeia.

Numele adevărat al lui McKenzie era Philip Wallach Blondheim, însă şi l-a schimbat în anii '60 din motive "comerciale". "La o petrecere m-am plâns că nimeni nu-mi putea înţelege adevăratul nume", scria artistul pe site-ul lui.

Piesa care l-a făcut celebru pe McKenzie, "San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair)", a fost lansată în 1967 şi a devenit hit aproape instantaneu. De altfel, piesa a fost imnul unei întregi generaţii.


citeste totul despre: